Türk Dünyası Ortaokullar Arası Mangala Turnuvası Finali" - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Ortaokullar Arası Mangala Turnuvası Finali"

Türk Dünyası Ortaokullar Arası Mangala Turnuvası Finali"

Çeşitli kentlerden 52 öğrencinin katıldığı turnuva, sona erdi.

08.06.2014 14:57

Eskişehir'de düzenlenen "Türk Dünyası Ortaokullar Arası Mangala Turnuvası Finali", sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından 81 ilde düzenlenen ve yüzyıllardır oynanan Orta Asya Türk topluluklarına ait zeka ve strateji oyunu olan mangala turnuvalarının birincisi öğrencilerin davet edildiği finaller, Eskişehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Final programına katılan Eskişehir Vali Yardımcısı Günhar Yazar, turnuvaya katılan herkesi tebrik ederek, mangala oyunun yaygınlaşması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise 2015 yılında mangala turnuvasının ikincisini düzenlemek için katılımcıları Eskişehir'e davet etti. Projenin Eskişehir Valiliği, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlendiğini söyleyen Özen, "Amacımız bu ata sporumuzun, kültürümüzün önemli parçasının herkes tarafından bilinmesi, uygulanması. Bu değerimizin yeniden canlanmasını sağlamak. O zaman burada en büyük iş sizlere düşüyor" ifadesini kullandı.

Çeşitli kentlerden 52 öğrencinin katıldığı turnuvada, Ankara'dan 8'inci sınıf öğrencisi Övünç Efe Lokumcu birinci, Erzincan'dan 8'inci sınıf öğrencisi Cansel Candar ikinci, İstanbul'dan 6'ncı sınıf öğrencisi Alp Kaan Samber üçüncü ve Afyonkarahisar'dan 7'nci sınıf öğrencisi Şeyma Candan da dördüncü oldu.

Birincinin fotoğraf makinesi ve yurt dışı gezisiyle ödüllendirildiği turnuvada, ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye tablet, dördüncüye ise fotoğraf makinesi hediye edildi.

Dereceye giren öğrencilere, başarı belgesi ve plaket verildi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Ortaokullar Arası Mangala Turnuvası Finali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement