Türkçe, Arapça ve İngilizce, İlahi ve Şarkı Seslendirdiler - Son Dakika
Yerel

Türkçe, Arapça ve İngilizce, İlahi ve Şarkı Seslendirdiler

Türkçe, Arapça ve İngilizce, İlahi ve Şarkı Seslendirdiler

Adıyaman Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde UNİCEF işbirliğinde okulda eğitim gören Suriyeli çocuklar Türkçe, Arapça ve İngilizce şarkı ve ilahi seslendirdi.

09.12.2015 18:00

Adıyaman Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde UNİCEF işbirliğinde okulda eğitim gören Suriyeli çocuklar Türkçe, Arapça ve İngilizce şarkı ve ilahi seslendirdi.

Adıyaman kent merkezinde yaşayan Suriyelilerin 289 çocuğu açılan okulda eğitim görüyor. Eğitim gören çocuklar düzenlenen bir programda Türkçe, Arapça ve İngilizce şarkı ve ilahi seslendirdiler. Programa Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Mohammed Kalov, Geçici Umut Eğitim Merkezi Koordinatörü İbrahim Halil Alkayış, Yenilik Eğitim Kültür Derneği Başkanı Amer Alnmr, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Geçici Umut Eğitim Merkezi bünyesinde açılan okulda 289 öğrenci eğitim görüyor. Suriye müfredatında eğitim verilen okulda, yabancı dil olarak Türkçe ve İngilizce öğretiliyor.

Programın açılışında konuşan Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Mohammed Kalov, Türkiye'nin Suriyeli vatandaşlara kucak açtığını belirterek minnettarlığını ifade etti.

Yenilik Eğitim Kültür Derneği Başkanı Amer Alnmr ise, Suriyeli çocukların eğitimlerinin önemine işaret ederek, Türkiye'nin Müslüman kardeşlerine ev sahipliği yapmasının gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Geçici Umut Eğitim Merkezi Koordinatörü İbrahim Halil Alkayış, okuldaki öğrenci sayısı, derslik ve öğretmen sayıları ile ilgili bilgileri paylaştı.

Son olarak konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, "Sizler burada bizim yabancımız değil, bizim aileden bireylersiniz. Bizim dışımızda kişiler değilsiniz. Biz 600 yıl bir aile olarak yaşadık fakat bu gün Suriye'yi bu hale düşüren, sömürgeci güçler bizleri 100 sene önce suni çizgilerle bizleri ayırdılar. Onun için ben sizlere misafir demiyorum; bizim ailemizdensiniz diyorum. UNİCEF temsilcileriyle yaptığımız görüşmede, 12 derslikli bir okul yapmayı düşündüklerini söylediler. Beklide orası yapıldığında tamamen Suriyeli çocukların eğitiminde kullanabiliriz. İnşallah Suriye'deki sıkıntılar biter, sizlerde memleketlerinize dönersiniz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yenilik Eğitim Kültür Derneği Başkanı Amer Alnmr tarafından Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan'a teşekkür plaketi verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkçe, Arapça ve İngilizce, İlahi ve Şarkı Seslendirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement