Ukub'dan 1. Ulusal Kalıp Yarışması - Son Dakika
Yerel

Ukub'dan 1. Ulusal Kalıp Yarışması

Ukub\'dan 1. Ulusal Kalıp Yarışması

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek ve ülke sanayiinin en önemli ihtiyacı olan ara teknik eleman yetiştirilmesini özendirmek için 'Ulusal Kalıp Yarışması' açtı.

07.11.2012 15:07

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek ve ülke sanayiinin en önemli ihtiyacı olan ara teknik eleman yetiştirilmesini özendirmek için 'Ulusal Kalıp Yarışması' açtı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile UKUB arasında 28 Temmuz 2011 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen yarışma, 18 Eylül 2012 tarihinde tüm Türkiye'deki Mesleki Teknik Eğitim veren lise öğrencileri arasında başlatılırken, UKUB Yönetim kurulu üyeleri de Teknik ve Endüstri meslek liselerine giderek projeyi tanıtıyor.

UKUB Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Güray Erel, Cüneyt Özumar, Ayhan Demirkol, Ahmet Kuru ve UKUB Kurumsal İletişim Direktörü Begüm Dikkan, kısa süre önce Bursa Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Okul Müdürü İsmail Başaran, okul öğretmenleri ve öğrenciler ile görüşen UKUB heyeti, endüstriyel kalıp ve elemanları üreten ana ve yan sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu teknik personelin Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri tarafından yetiştirildiğini vurguladı.

UKUB'un 1.

Ulusal Kalıp Yarışması'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Cem Güray Erel Projenin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine tanıtmaya başladıklarını söyledi. Erel bu amaçla Bursa Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret edip okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler ile görüşmeye geldiklerini söyledi.

Cem Güray Erel ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, endüstriyel kalıp ve elemanları üreten ana ve yan sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu teknik personelin Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri tarafından yetiştirildiğini vurguladı. Düzenledikleri yarışmanın amacının mesleki teknik eğitimin önemine dikkat çekmek olduğunu belirten Erel, "Bütün Türkiye'deki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin katılacağı bir kalıp yarışması düzenleme karar verdik" dedi. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün projelerine sıcak bakması üzerine, 28 Temmuz 2011 tarihinde bu kurum ile bir protokol imzaladıklarının altını çizen Cem Güray Erel, "UKUB olarak bizde gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Sektördeki firmalardan sponsorluklar da aldık. Dereceye giren öğrencilerimize verilecek ödülleri de belirleyip yola çıktık" şeklinde konuştu.

(MŞ)

07.11.2012 14: 35: 37

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ukub'dan 1. Ulusal Kalıp Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement