Üniversitelerarası Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Meü'de Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Üniversitelerarası Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Meü'de Gerçekleşti

Üniversitelerarası Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Meü\'de Gerçekleşti

Üniversitelerarası Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 20'inci kuruluş yıldönümü ve Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacak olmasından dolayısıyla MEÜ'de gerçekleşti.

15.05.2013 13:10

Üniversitelerarası Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 20'inci kuruluş yıldönümü ve Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacak olmasından dolayısıyla MEÜ'de gerçekleşti.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, iki gün süren ve sanat alanında çalışan çok sayıda akademisyeni ve sanata ilgi duyanları bir araya getiren etkinliğin açılışı Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Açılışa, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş'ın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ili birçok akademisyen ve sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Suha Aydın, katılımcıları Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı olan MEÜ'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. MEÜ olarak kaliteyi temel alan bir eğitim anlayışını benimsediklerini ifade eden Aydın, bu anlayış doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda Tıp Fakültesi'nin Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK), Mühendislik Fakültesi'nin Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildiğini hatırlattı. MEÜ'nün ayrıca Avrupa Kredi Transfer Sistemi-AKTS ve Diploma Eki-DE etiketlerine de sahip olduğunu söyleyen Aydın, MEÜ'nün AKTS etiketini alan 13, DE etiketini alan 19 üniversiteden biri olduğunu kaydetti. Güzel Sanatlar Fakültesi'ni MEÜ'nün gözbebeği olarak nitelendiren Aydın, fakülte çalışmaları için desteklerinin her zaman süreceğini aktardı. Spor ile sanat birlikteliğine de değinen Aydın, MEÜ'nün önderliğinde geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Hüseyin Gezer Heykel Sempozyumu ile ilgili bilgi verdi ve sempozyumun son olarak 'spor' temasıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ise Sanat Dalları Eğitim Konseyi'nin Mersin'de toplanmasının önemine değinerek, Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı, ülkenin en güzel kentlerinden Mersin'de bu toplantıyı gerçekleştirmenin kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti. Mersin ve Tarsus'un ülkenin iki kadim kenti olduğunu ifade eden Karayağız, mitoloji ve tarih kitaplarında okunulan şeylere burada tanıklık edilebildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından konsey toplantısı yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversitelerarası Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Meü'de Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement