Urfa Kadını Bu Adreste Kendini Arıyor - Son Dakika
Yerel

Urfa Kadını Bu Adreste Kendini Arıyor

Urfa Kadını Bu Adreste Kendini Arıyor

Anadolu Kadın Federasyonu Derneği Şanlıurfa Şubesi, düzenlediği programla çalışmalarını aktardı.

03.06.2014 11:10  Güncelleme: 11:18

Anadolu Kadın Federasyonu Derneği (AKADEF), düzenlediği programla çalışmalarını ve gelecek dönemde yapmayı amaçladığı projelerini kamuoyuna duyurma imkanı buldu.

Programa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Duman, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Başkanı Murat Demirkol, ŞUKAD Başkanı Vildan Polat, AKADEF Başkanı Handan Karataş ve çok sayıda AKADEF Derneği üyesi katıldı.

AKADEF Şube Başkanı Handan Karataş, programdaki açılış konuşmasında dernek hakkında katılımcılara bilgiler vererek "Anadolu Kadın Federasyonun 5'inci şubesini Şanlıurfa'da hizmet vermeye başladı. AKADEF Güneydoğu ve Anadolu'da ilk kurulan bir federasyondur. Derneğimiz tüm Anadolu kadınına hitap eden bir federasyondur" dedi.

EKİNCİ: KADINA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Karataş'ın ardından bölgedeki kadının her alanda desteklenmesi gerektiği çağrısında bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise "Seçim gününde de hep ifade ettiğimiz gibi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklar yapacağız. Bizler mutlu yüzler, mutlu kadınlar görmek istiyoruz. Bunun sağlanmasının yolu nedir diye düşündüğümüzde veya daha doğrusu bir evde, toplumda kadının yüzü neden asıktır diye düşündüğümüzde birkaç husus vardır. Çocuğuyla ilgili bir konusu var, eşiyle ilgili bir konusu var, İşi ile ilgili bir konusu vardır.

Dolayısıyla bunların çözümü noktasında karar mercisi olmadığından dolayı bu bir yerde haliyle yüzüne yansıyor, hayatına yansıyor.

Bizler eğer bunları ortadan kaldırır isek, kadınlarımızın da çok mutlu olacağını biliyoruz. Gönül isterdir ki bu tarz sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç duyulmasın, Gönül isterdir ki bir araya gelmeden de kadınlarımız veya bir başka sivil toplum örgütlerinden haklarını alsın" diye konuştu.

DUMAN: KADININ KALKINMASI İÇİN ORTAK HAREKET ETMELİYİZ

Başkan Ekinci'nin ardından Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Duman da bir konuşma yaparak, "Eyyübiye Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Birkaç aylık süre içerisinde güzel bir çalışmalar var. Eyyübiye ilçemizde bunu ben de takip ediyorum. Çünkü Eyyübiye'de gerçekten sosyal projelerde ve diğer fiziki alt yapı projelerde olacaktır. Sosyal projelerde bir adım daha önde gidilmesi gerekiyor. Başta eğitim, sağlık, sosyal projelerde olmak üzere öncelik Eyyübiye'de verilmesi gerekiyor. Başkanımız Ekinci'ye valilik konusunda, özellikle İŞKUR olarak bir destek olmak isterim. Eğer bu proje ofisinin yanında bir istihdam ofisi açabilirseniz. Kadınlarımız Eyyübiye'de fabrikaların nasıl olduğunu, nelerin olduğunu bilmiyorlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AKADEF Derneği Üyeleri ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa Kadını Bu Adreste Kendini Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement