Viranşehir KHGB, Son Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Viranşehir KHGB, Son Toplantısını Yaptı

Viranşehir KHGB, Son Toplantısını Yaptı

Viranşehir'de Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Meclis 2013 II. Olağan Toplantısı yapıldı.

01.11.2013 12:16  Güncelleme: 15:04

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB)'nin Meclis 2013 II. Olağan Toplantısı yapıldı. Yapılan toplantı Köylere Hizmet Götürme Birliği teşkilatının son toplantısı oldu. Viranşehir Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; hükümetin daha önce attığı adımlardan birisi de KHGB'lerin feshi ve köylerin büyükşehir belediyesine bağlanması oldu. Şanlıurfa'nın büyükşehir belediyesi statüsü kazanması ile Viranşehir'in köyleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmış köyler de mahalle hüviyeti kazanmış oldu.

'320 KM ASFALT YOL'

2013 yılı II. meclis olağan toplantısı Viranşehir Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak toplantıya geçildi. Toplantı bir konuşmaya yapan Viranşehir İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan Viranşehir'in son on yılda yaşadığı değişim ile son iki yıl içerisinde Viranşehir'de yapılan büyük atılımlara dikkat çekti. Kaymakam Kotan konuşmasında şunları dile getirdi: "Bizler, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri olarak İl Özel İdare ile birlikte yıllardan beri köylerin alt yapı sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Son 10 yıldır KHGB ve KÖYDES köylerin sorunlarını giderme noktasında çok önemli görevler ifa ettiler. İktidar bu işlerin artık büyükşehir belediyeleri tarafından yürütülmesini takdir etti. Bundan böyle köylere hizmeti büyükşehir belediyesi götürecektir. Nitekim tarihi misyonuna baktığımızda KHGB'lerin inkâr edilmesi mümkün olmayan hizmetleri olmuştur. Yapılan bu hizmetlerden ötürü köy muhtarlarına, ilçe encümenlerine, hizmeti geçmiş kaymakamlara ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizler yaklaşık 300 günlük bir iş süresi içerisinde Viranşehir'de 320 km asfalt yol yaptık. Bu ilçe tarihinde ulaşılamamış bir rakamdır. Fakat biz bu rakamı da yeterli görmüyoruz. Gönül ister ki, tüm köy yollarının sorunlarını çözelim. Ama buna ne zaman ne de bütçemiz yeterli gelmemektedir. Bu büyük yatırımlarda sayın vekilimizin katkısı da yadsınamaz. Yine Viranşehir'de okullaşma konusunda büyük bir çığır açıyoruz. Bu yıl okullar için ayırdığımız payın rakamsal değeri 70 trilyon lira. Yaptığımız okullar büyük ve kompleks okullar. Okulların içinde spor salonları ve yurtlar da bulunmaktadır. Tabi okul ihalelerine halen devam etmekteyiz. İhaleleri yaparken ihalelerin şaibeden uzak ve şeffaf olmasına çok dikkat ettik. İhalelerde yaptığımız kırımlarda hem devleti hem de inşaatı alan firmaların zarara uğramamasına özen gösterdik"

Kaymakam Kotan, konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür ederek, büyükşehir belediyesinin Viranşehir'e daha hayırlı hizmetler yapması temennisinde bulundu. Daha sonra Viranşehir Köylere Hizmet Götürme Birliği Sekreteri Halil Uyanıkça son yapılan yatırımlar hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Viranşehir KHGB, Son Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement