Vize Orman İşletme Müdürlüğü Fsc Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Vize Orman İşletme Müdürlüğü Fsc Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Vize Orman İşletme Müdürlüğü Fsc Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Kırklareli’ye bağlı Vize Orman İşletme Müdürlüğü, 2013 yılı içerisinde Uluslararası Sertifikasyon Programına alınan Forest Stewardship Council/ Orman Yönetim Konseyi (FSC) hakkında halkı bilgilendirdi.

11.12.2013 15:24

Kırklareli'ye bağlı Vize Orman İşletme Müdürlüğü, 2013 yılı içerisinde Uluslararası Sertifikasyon Programına alınan Forest Stewardship Council/ Orman Yönetim Konseyi (FSC) hakkında halkı bilgilendirdi.

Bilgilendirme toplantısı, Vize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda geniş katılımlı bir çoğunlukla yapıldı. Yapılan toplantıda, Vize Orman İşletme Müdürlüğünce FSC'nin anlamı, amacı, FSC kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Vize Orman İşletme Müdürlüğünce Trakya Üniversitesinde görevli flora ve fauna uzmanları ile birlikte Vize Bölgesinde nesli tehdit ve tehlike altında olan bitki ve hayvan türlerinin tespitine yönelik yapılan çalışma ve çalışma sonucunda belirlenen bitki ve hayvan türleri ile tespit edilen 7 adet Yüksek Koruma Değerli Orman hakkında detaylı bilgi verildi.

FSC ile ilgili açıklayıcı bilgilerin verilmesinin ardından konuşan Vize Orman İşletme Müdürü Erol Koç, "Vize Orman İşletme Müdürlüğü 2013 yılı içerisinde Uluslararası Sertifikasyon Programına alınmıştır. Bu kapsamda Vize Orman işletme Müdürlüğü sınırlarındaki ormanların ve orman yönetiminin belirli standartlara uygunluğu bağımsız ve akredite bir kuruluş olan, karlılık temelli olmayan, dünya ormanlarının iyi yönetilmesine destek veren, çözümlere yönelik insanları bir araya getiren, üyelik temelli, bağımsız, kamu yararına çalışan uluslararası bir organizasyon FSC ( Forest Stewardship Council/ Orman Yönetim Konseyi) tarafından denetlenecektir" dedi.

Yeryüzünde 1945'den bu yana 12 milyon Hektar alanın erozyon sebebiyle ciddi zarar gördüğünü kaydeden Koç, "89.000 kilometrekare alan erozyon sebebiyle bitki yetişmesine olumsuz duruma gelmiştir. Bu alanın %30'u ormansızlaşma sonucu olmuştur. Sertifikalı orman sosyal, çevresel ve ekonomik olarak iyi yönetim uygulamalarının yapıldığı ormandır. Sertifikasyon sorumlu orman yönetimini destekleyerek ormanların sunduğu mal ve hizmetlerden, gelecek nesillerin gereksinimlerini tehlikeye atmadan sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini amaçlanmaktadır" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vize Orman İşletme Müdürlüğü Fsc Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement