Yalova Emniyet Müdürü Yüksel'den Açıklama - Son Dakika
Yerel

Yalova Emniyet Müdürü Yüksel'den Açıklama

Yalova Emniyet Müdürü Yüksel\'den Açıklama

Hüseyin Ümit Yüksel: "Personel sayımız Türkiye ortalamasının üzerinde.

16.12.2013 16:25

YALOVA (AA) Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, "Personel sayımız Türkiye ortalamasının üzerinde. Türkiye'de 290 kişiye bir polis düşüyor. Yalova'da ise ortalama 170 kişiye bir polis düşüyor" dedi.

Yüksel gazetecilere açıklamada, Türkiye geneli ile mukayese edildiğinde suçlarla mücadelede başarılı olduklarını söyledi. 81 il içerisinde suç oranları açısından Yalova en alt sıralarda olduğuna vurgu yapan Yüksek, "Özverili çalışıyoruz ve performansa dayalı çalışma sistemi getirdik. Arkadaşlarımız görevlerine çıktıklarında daha çok kontrollerini artırıcı, suçla mücadele edici vasıflarını ön plana çıkartan, çalışmada başarılı olanları ödüllendirme konusunda çalışma sistemi geliştirdik. Bunun da faydalarını görüyoruz. Tutuklananlar artıyor. Biz bunu istatistikte de görüyoruz" dedi.

Mala karşı suçlarda mücadeleyi ön planda tuttuklarını kaydeden Yüksel, trafik kazanlarında da düşüş yaşandığını dile getirdi. Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Trafik yazın daha çok, kışın nispeten daha az. Şehirlerarası yollarımız ve şehir içinde trafik kazalarımız oldukça düşük. O konuda da kontrollerimizi oldukça artırdık. Ölümlü kazamız oldukça düşük. Emniyet kemeri takma oranını da artırmak istiyoruz. Bu yıl sadece sürücülerimizi ikaz ediyoruz. İkinci ikazda takmadıysa o zaman ceza uygulanıyor. Bu denetimlerimiz de artarak devam ediyor. Bu konuda bilinç de artıyor."

Personel sayısının ülke ortalamasının üstünde olduğunu ifade eden Yüksel, "Personel sayımız Türkiye ortalamasının üzerinde. Türkiye'de 290 kişiye bir polis düşüyor. Yalova'da ise ortalama 170 kişiye bir polis düşüyor. O açıdan görevli sayımız Türkiye standartlarının üzerinde. Yalova yenilenen bir şehir. Burada görev yapmak isteyen çok arkadaşımız var. Bu da tabi bize olumlu olarak yansıyor." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Emniyet Müdürü Yüksel'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement