Denizli Milli Eğitim Müdürü Akgül'ün Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Denizli Milli Eğitim Müdürü Akgül'ün Açıklaması

Denizli Milli Eğitim Müdürü Akgül\'ün Açıklaması

Denizli Milli Eğitim Müdürü Akgül, "Karne her şeyin sonu değil, bilakis yeni başlangıçların habercisidir" dedi.

23.01.2014 12:21  Güncelleme: 14:48

Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, "Karne her şeyin sonu değil, bilakis yeni başlangıçların habercisidir" dedi.

Akgül, yaptığı açıklamada, velilerden, karneyi yargılama değil değerlendirme aracı olarak görmelerini istedi.

Karnenin, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak algılanmasını gerektiren bir belge değil, öğrencinin kendisinden beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derecede gösterdiğine ilişkin değerlendirme olduğunu vurgulayan Akgül, şunları kaydetti:

" Edison'un asistanı '700. denemede de başarısız olduk' dediğinde, Edison 'Hayır, başarısız olmadık, yapmamamız gereken 700 şey öğrendik' diyor. Başarı, bireyin kendisiyle ve çevresiyle uyumlu yaşayabilmesi, kendini gerçekleştirmek için belirlediği hedeflere ulaşırken gösterdiği çabalardan olumlu sonuçlar almasıdır. Çocuğunuzun karnesini incelerken, aile olarak ilişkileriniz, çocuğun başarısındaki katkınız, başarısızlığındaki etkiniz, yetersiz kaldığında çocuğunuzu ne kadar destekleyebildiğiniz sorularını kendinize sormayı unutmayınız. Ayrıca çocuğunuzun karnesine ilişkin kendi duygularını paylaşmasına izin veriniz. Onu başkalarıyla kıyaslamayınız. Çocuğunuzla empati kurmaya çalışınız. Karne her şeyin sonu değil, bilakis yeni başlangıçların habercisidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli Milli Eğitim Müdürü Akgül'ün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement