Yaşar Değirmenci'yle "Surelerin Kimliği" Programı Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yaşar Değirmenci'yle "Surelerin Kimliği" Programı Devam Ediyor

Yaşar Değirmenci\'yle "Surelerin Kimliği" Programı Devam Ediyor

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Surelerin Kimliği programında "hamd" kavramının ne olduğunu açıklayan Yaşar Değirmenci, "Hamd, Allah adına hareket etmedir.

11.12.2015 09:55

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Surelerin Kimliği programında "hamd" kavramının ne olduğunu açıklayan Yaşar Değirmenci, "Hamd, Allah adına hareket etmedir. İstediklerimizi verse de vermese de ondan vazgeçmemektir" dedi.

Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezinde Yaşar Değirmenci'yle "Surelerin Kimliği" programı devam ediyor. Değirmenci, bu haftaki söyleşisinde, İslam'da 'hamd' kavramının ne olduğu ve hangi anlama geldiğini açıkladı.

Kur'an'a göre hamd etmenin Allah'a dua etmek, onu övmek, yalvarmak ve yakarmak, hamdın duanın lokomotifi olduğunu belirten Yaşar Değirmenci, Allah'ın övdüğünü övmenin de hamdın bir parçası olduğunu söyledi. Değirmenci, "Allah'ın övdüğünü övmek yetmez. Allah'ın yerdiğini de yermek gerekir. Çünkü hamd, Allah adına hareket etmedir. İstediklerimizi verse de vermese de ondan vazgeçmemektir. Hamd edip de sabretmeyen, kendi hamdını yalanlamış olur. Sabredip de hamd etmeyen ise emek zahmet büyüttüğü ağacın meyvesini yemeyen biri gibidir" dedi.

Yaratılış amacına uygun hareket eden her şeyin, Allah adına hareket etmiş olduğunu ifade den Değirmenci, hamdın aynı zamanda sabır olduğuna vurgu yaptı. Değirmenci konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kur'an'a göre Allah, insanları hidayete eriştirdiği, zulmedenlere hak ettiği cezayı verdiği, gayretli mazlumları zalimlerin elinden kurtardığı, günahkar kullarından hakkıyla haberdar olup inanan kullarına kafi geldiği, kulları arasında adaletle hüküm verdiği için hamdetmelidir. Eğer Allah'ın hidayeti olmasaydı biz hidayete eremezdik. O'na hüznü giderdiği, çok bağışlayan olduğu, şükrün karşılığını verdiği, merhamet sahibi olduğu, salih amel sahiplerine mükafatını vereceği ve vaadini gerçekleştireceği için hamdetmeliyiz. Allah tövbeleri çokça kabul edendir. Peygamber Efendimiz, "Hamd şükrün zirvesidir" buyurmuşlardır. Bu, hamdın şükürden çok daha yüce ve büyük olduğunu gösterir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşar Değirmenci'yle 'Surelerin Kimliği' Programı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement