Yeni Yıla Yeni Kitap - Son Dakika
Yerel

Yeni Yıla Yeni Kitap

Yeni Yıla Yeni Kitap

Muğla Belediyesi yeni yılın ilk ayında yeni bir kitabın tanıtımını yaptı.

16.01.2012 11:29

Muğla Belediyesi yeni yılın ilk ayında yeni bir kitabın tanıtımını yaptı. Osmanlı belge ve arşivlerinde Muğla isimli kitabın tanıtımına katılan Vali Fatih Şahin, kitabın editörü ve Muğla Belediyesine teşekkür etti.

Muğla Belediyesi hizmet binasında yapılan "Osmanlı Belge ve Arşivlerinde Muğla" kitabının tanıtım gününe katılan Muğla Valisi Fatih Şahin, "Osmanlı Belge ve Arşivlerinde Muğla" kitabının editörü Sabri Koz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Muğla Belediyesi eliyle, Muğla tarihi ve kültürünün geniş kitlelere tanıtılması amacıyla oluşturulan Muğla Belediyesi Kültür Yayınları Dizisi kapsamında dikkate değer bir çalışmayı daha tamamlamış bulunuyoruz. Elinizde tutuğunuz bu kapsamlı çalışma, Muğla tarihi açısından bir yapı taşı konumundadır. Muğla'nın tarihine ilişkin belki de hiç bilmediğimiz önemli ayrıntılar bu kitapta yer alan belgelerle gün yüzüne çıkartılmıştır. Bütün bu çalışmaların, hem Muğla'nın sahip olduğu kültür ve tarih birikiminin gelecek kuşaklara ve Muğla'yı merak edip araştıranlara yol göstermesini, başvuru kaynağı olmasını aynı zamanda hemşerilerimizin kimlikli bir kent yaşamını sürmesinde itici bir güç olacağına inanıyorum" dedi.

Kitap tanıtımında konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla kültürüne sağlamış olduğu katkılardan dolayı başta Muğla kitabının editörü Sabri Koz'a ve bu anlamlı çalışmayı okurla buluşturan Muğla Belediye Başkanlığına teşekkür etti.

Muğla'nın tarihi, kültürel ve köklü zenginlikleri ile Türkiye'nin önemli illerinin başında gelen bir yer olduğunu söyleyen kitabın editörü Sabri Koz "Muğla'nın tarihi açısından çok önemli bilgiler ve belgelerin olduğu bir kaynağı Muğla Kültürü'ne kattığım için mutluluk duyuyorum. Ben bir Muğla aşığıyım. Kitabın hazırlanmasını sağlayan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Yıla Yeni Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement