Yöneticiliğin Stresini Çocuklarla Atıyor - Son Dakika
Yerel

Yöneticiliğin Stresini Çocuklarla Atıyor

Yöneticiliğin Stresini Çocuklarla Atıyor

Güney Bölgesi'ndeki 14 kamu hastanesinin genel sekreterliğini yapan Prof.Dr.Behzat Özkan, haftanın bir günü Çocuk Hastanesi'nde hastalarını muayene ederek onların sağlığına kavuşmasıyla stresini atıyor.

02.11.2013 12:19

Güney Bölgesi'ndeki 14 kamu hastanesinin genel sekreterliğini yapan Prof. Dr. Behzat Özkan, haftanın bir günü Çocuk Hastanesi'nde hastalarını muayene ederek onların sağlığına kavuşmasıyla stresini atıyor.

İzmir İli Güney Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, yoğun bir iş haftasının sonunda her Cuma Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Endokrinoloji Bölümü'ndeki hastalarını muayene ediyor. Çocukları çok sevdiği için çocuk doktoru olmaya karar verdiğini belirten Özkan, genel sekreterlik görevinde de önemli bir sağlık hizmeti yaptığını ama çocuk hastalarıyla bire bir temasta olmanın kendisine de çok iyi geldiğini ifade etti.

Her cuma çocuk hastalarını muayene eden Prof. Dr. Özkan, "Bir çocuğun yüzündeki gülümseme bütün sıkıntılarımı ve stresimi üzerimden alıyor. Bir annenin gülümsemesi, bir çocuğun ateşini düşürmek çok önem arz ediyor. Bu mesleği seçmemdeki temel etken çocuk sevgisidir. O yüzden burası benim için bir nefes alma yeridir, burası benim akciğerlerim…" dedi.

Cuma günlerini iple çektiğini söyleyen Özkan, "Genel sekreterlik göreviyle sağlıkçıların işlerini kolaylaştırıp, hastaların hizmete kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlıyorum ama çocuk hekimliğinden de uzak kalıyorum. Hafta boyunca 14 hastanenin yönetimi ile ilgileniyorum, haftanın son günü de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde çocuk muayene ediyorum. Bütün yorgunluğumu alıyor, çocuklarla beraber olmak, onları tedavi etmek bana terapi gibi geliyor. İşin yoğun stresini hastanede çocuk muayene ederek onları iyileştirerek atıyorum." diye konuştu.

Endokrinoloji Kliniği'nde dört uzmanla beraber çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Behzat Özkan, "Aynı zamanda onlara da yardımcı olmaya çalışıyorum. Bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Ben de bilgilerimi taze tutmak zorundayım tabii nihayetinde ömür boyu genel sekreterlik yapmayacağım ama ömür boyu çocuk doktorluğu yapacağım." dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yöneticiliğin Stresini Çocuklarla Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement