Yumurtalık'ta Kitesürf Festivali Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Yumurtalık'ta Kitesürf Festivali Coşkusu

Yumurtalık\'ta Kitesürf Festivali Coşkusu

Adananın Yumurtalık ilçesi, Kitesürf Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

18.08.2014 10:30

Adananın Yumurtalık ilçesi, Kitesürf Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

Adana Büyükşehir ve Yumurtalık Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliği Çukurova Kitesürf Akademisi, Adana Su Kay Derneği ve Mersin Rüzgar Geliyor Gurubu organize etti.

Etkinliğe, Adana, İstanbul, Mersin, Osmaniye, Hatay gibi illerin yanısıra Almanya ve Ukrayna'dan toplam 25 sporcu katıldı.

Organizasyon sorumlularından Çukurova Kitesürf Akademisi eğitmeni Gökhan Karaköse, Yumurtalık'ta bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Bu sporu sadece ülkemizin batısında yapılan bir etkinlik olarak görmeyelim. İşte bakınız ilgiyi gözlerinizle görüyorsunuz. Bu sporun artık İskenderun körfezinde de yapılabileceğini gösterdik. Dünkü antrenmanlarımızda Hatay'ın Arsuz ilçesinden sörf yaparak Yumurtalık sahillerine geldik" dedi.

Yumurtalık Haylazlı Mahallesi Sarıgöl sahilinden yarışmanın startını Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik verdi. 25 sporcudan ancak sekizi finiş noktasına ulaşabildi. Bitiş noktası olarak Yumurtalık merkez plajına ilk ulaşanlardan ve Mersinli sporcu Arif Can Berköz, "13 km lik parkuru 25 ile 30 dakika arasında aldık" dedi.

Parkuru ikinci olarak tamamlayan Dincer Sertkaya ise İstanbul'dan yarışmaya katıldığını ve 7 yıldır bu sporu yaptığını ve Türkiye'de yeni ve hızlı gelişen bir spor dalı olduğunu anlattı.

Kıyıya çıkan sporculara çeşitli hediyeler takdim edildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yumurtalık'ta Kitesürf Festivali Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement