Aydın'da Jeotermal Eylemi - Son Dakika
3. Sayfa

Aydın'da Jeotermal Eylemi

- Aydın'da jeotermal eylemi Karayolunu trafiğe kapatmak isteyen köylüleri Kaymakam ikna ettiAYDIN - Aydın Efeler İlçesine bağlı Musluca, Çayyüzü ve civar köylerin sakinleri jeotermal eylemi yaptı.

08.06.2017 14:29

- Aydın'da jeotermal eylemi

Karayolunu trafiğe kapatmak isteyen köylüleri Kaymakam ikna etti

AYDIN - Aydın Efeler İlçesine bağlı Musluca, Çayyüzü ve civar köylerin sakinleri jeotermal eylemi yaptı. Toplu halde köylerinden inip Denizli-Aydın Karayolu'na gelen köylüler seslerini duyurmak için karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Eylem yapan köylülerin yanına giden Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili köylüleri ikna ederek eylemden vazgeçirdi. Kaymakamı da şahit tutan köylü kadınlar jeotermal kuyusu açmak için bir daha köylerine gelinmesi halinde ilgili firmanın araçlarını yakacaklarını ileri sürdüler.

Sabah saatlerinde Efeler ilçesine bağlı Musluca Mahallesi yakınlarına jeotermal sondajı kuyusu açmak için gelen iş makinelerini gören köylüler duruma tepki göstererek önce köyün girişini kapattılar. Ardından çevre köylerden de gelen vatandaşlar çevrenin doğal dengesini bozacağını ve mahsullerin zarar vereceğini iddia ederek iş makinelerinin çalışmasına müsaade etmediler.

Daha sonra çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup toplu halde köylerinden yürüyüşe geçerek Umurlu'ya kadar inip Denizli- İzmir E-87 karayolunu trafiğe kapatmak istediler. Köylülerin yürüyüş yaptığını gören jandarma ve polis ekipleri karayolunda güvenlik önlemi alarak köylüleri Çayyüzü Kavşağı'nda durdurdu.

Aydın Valisi'nin yanlarına gelmesini ve dertlerini valiye anlatacaklarını belirten Köylüler karayolu kenarında oturma eylemi başlattı. Bir süre sonra Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili'nin olay yerine gelmesi üzerine sorunlarını kaymakam İzzettin Sevgili'ye anlatan köylü kadınlardan Şükran Kor ve Nimet Güleç, köylerinde kesinlikle jeotermal istemediklerini belirttiler. Köylülerle bir süre görüşen Kaymakam Sevgili, köylüleri ikna ederek eylemlerine son vermesini istedi. Köylü kadınlar bir daha jeotermal için iş makinelerinin köye gelememesini kaymakama tembihleyerek eylemlerine son verdiler.

Polis ve jandarmanın yoğun güvenlik tedbiri aldığı eylemlerde köylü kadınlar incir ve zeytin ağaçlarının zarar görmemesi ve sağlıklarını kaybetmemek için bu eylemi yaptıklarını, köyde jeotermal kuyusu açılması kararından vazgeçilmemesi durumunda daha sert eylem yapacaklarını ileri sürdüler.

Aydın\'da Jeotermal Eylemi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Aydın'da Jeotermal Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement