Denizli'de 3.2 şiddetinde yaşanan deprem öncesi çıkan gürültü korku yarattı - Son Dakika
3.Sayfa

Denizli'de 3.2 şiddetinde yaşanan deprem öncesi çıkan gürültü korku yarattı

Denizli'de merkez üssü Pamukkale ilçesi olan 3.2 büyüklüğünde orta şiddetli bir deprem meydana yaşandı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremin öncesinde ortaya çıkan gürültüden korkanların yaşadığı panik ise güvenlik kamerasına yansıdı.

16.11.2022 22:00  Güncelleme: 00:36

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgilere göre, 19.43'de merkez üssü Pamukkale ilçesi olan 3.2 büyüklüğünde orta şiddetli bir deprem meydana geldi. Kısa süreli korku ve paniğe neden olan depremde kent merkezindeki bir çok noktada hissedildi. Deprem öncesi meydana gelen gürültü, bir çok vatandaşı tedirgin ederken, bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan o anlarda raftan ürünlerin yere düşmesi ve vatandaşların dışarıya koşuşturduğu anlar yer aldı.

"İNSANLAR DIŞARI ÇIKARKEN FARK ETTİM"

Depreme berberdeyken yakalanan Mustafa Çakı, "Saat 19.43'de deprem oldu, berber dükkanından çalışırken depremi hissedemedim ama insanlar dışarı çıkarken bende deprem olduğunu fark ettim. O yüzden çok şükür fazla bir şey olmadı. Bazı vatandaşlar çok şiddetli bir şekilde hissettiğini, deprem öncesinde ise gürültü olduğunu söyledi" dedi.

Denizli'yi panikleten deprem! Sarsıntı hafifti ama gelen ses halkı sokağa döktü

"FARKLI BİR SESTİ"

İlk başta ne olduğunu anlamadığını söyleyen Hüseyin Kaplan, "Depremden uğultu geldi. Bende ilk başta komşunun palet indirdiğini tahmin etmiştim. Çok farklı bir şeydi, paletin o sesi çıkaracağına inanamamıştım. Farklı bir sesti ve dışarı çıktığımda komşular deprem olduğunu söyledi, baya etkiliydi" ifadelerini kullandı.

Denizli'yi panikleten deprem! Sarsıntı hafifti ama gelen ses halkı sokağa döktü

DENİZLİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği vatandaşları korkutan deprem sonrası sosyal medyadan açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, "İlimizde bugün 19.06'da Sarayköy merkezli 3.0 büyüklüğünde, 19.43'te de Pamukkale merkezli 3.2 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmamıştır. AFAD, jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız koordinasyon içinde gerekli çalışmaları yürütmektedir" ifadelerine yer verildi.

Denizli\'de 3.2 şiddetinde yaşanan deprem öncesi çıkan gürültü korku yarattı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Denizli'de 3.2 şiddetinde yaşanan deprem öncesi çıkan gürültü korku yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement