138 Kişi Yaşamını Yitirdi
Başbakan Erdoğan, Van il merkezinde 93, Erciş'te ise 45 olmak üzere 138 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Van'da saat 13.41'de meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde bilanço netleşiyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 138 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Erdoğan Van merkezde 93, Erciş'te 45 kişinin öldüğünü, toplam 350 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.
Kriz masasından 23:50 itibariyle yapılan açıklamaya göre enkaz altında ise 366 kişi bulunuyor.
Deprem Bir Çok İlden Hissedildi...
Deprem Bitlis, Siirt, Batman, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Muş ve Diyarbakır gibi çevre illerde de hissedildi, vatandaşlar sokaklara döküldü.
Artçı Şok!
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Saat 21.10'da merkez üssü Van Otluca olan 5, 21.53'te Şahgeldi Köyü'nde 4.9, Yeşilsu' da ise 4.9,saat 22.43'te Mollakasım köyünde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Depremin merkez üssü olan Tabanlı köyü çevresindeki yollar tamamen kullanılamaz hale geldi.
Van merkez ve Erciş'te çok sayıda bina yıkıldı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışılıyor.
Van Merkezde Boru Hattının Doğalgazı Kesildi
Van merkezde, doğalgaz boru hattında meydana gelen sızma nedeniyle doğalgaz akımı da kesildi.
Bazı mahallelerde boru hatlarında meydana gelen patlama nedeniyle şehrin bazı kesimlerine su da verilemiyor.