Almanya'da Türk Lokalleri ve Gazete Bürosuna Molotoflu Saldırı
Almanya'nın Köln ve Bonn kentlerindeki Türk lokalleri ile Zaman gazetesine molotof kokteyli ve taşlı saldırı düzenlendi.
Almanya'nın Köln ve Bonn kentlerindeki Türk lokalleri ile Zaman gazetesine molotof kokteyli ve taşlı saldırı düzenlendi.
Kimliği belirlenemeyen ancak üzerinde 'Kürdistan' yazılı tişört taşıyan saldırganlar dün saat 22.50 sıralarında Kalk semtindeki Beylerbeyi Kahvesi'nin camlarına da taş atarak kaçtı. Daha sonra Zaman gazetesinin Köln-Ehrenfeld semtindeki bürosu saldırganların hedefi oldu. Saat 23.50 sıralarında Pius Caddesi'nde çok katlı bir binanın giriş katında bulunan Zaman Gazetesi bürosunun camlarını taşlarla kıran saldırganlar, binanın giriş kapısına da molotof kokteyli attı. Almanlar'ın oturduğu çok katlı binanın giriş kapısı molotof kokteyliden çıkan alevler sonucu karardı. Olayda ölen veya yaralanan olmadı. Saldırıların PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasının 13'üncü yıldönümü nedeniyle PKK terör örgütü tarafından tarafından düzenlediği sanılıyor. Görgü tanıkları saldırganların 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' diye bağırarak olay yerinde kaçtıklarını söyledi. Köln Polisi olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmaların sürdürüldüğünü açıkladı.
BONN'DA SALDIRDILAR
Bonn kentinde Eller Caddesi'nde bulunan Türk-Alman Kültür Derneği'ne de saat 23.35 sıralarında 2 molotof-kokteyli atıldı.. Olayda şans eseri yaralanan olmadı. Görgü tanıkları, saldırının yine kimliği belirlenemeyen 2 kişi tarafından yapıldığını açıkladı. Bonn Polisi olayla ilgili olarak, özel bir birimin soruşturmayı üstlendiğini bildirdi. Diğer yandan Zaman gazetesinin Fransa bürosuna da benzer şekilde bir saldırı düzenlendiği belirtildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, saldırı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Fikre karşı kaba kuvvet ve şiddet kullanılmasını, bu tür yöntemlerle basın özgürlüğünün ve gazetecilerin baskı altına alınmasını savunmak mümkün değil. Bu saldırıyı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak gördüğümüzü belirtiyor, saldırganların ve onları azmettirenlerin cezalandırılacağına dair inancımızı da korumak istiyoruz. Zaman Gazetesi'ne ve Köln Bürosu çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz" denildi.