Annesinin Terk Ettiği 8 Yaşındaki Çocuk, Okula Gitmek İçin Dondurucu Soğukta 10 Km Yürüyor

Son Güncelleme:

Çin'de yaşayan 8 yaşındaki çocuk, her gün dondurucu soğukta kilometrelerce yol yürüyerek okula varıyor. Çocuğun donmak üzereyken okula yetiştiği gün, öğretmeni tarafından çekilen fotoğrafı büyük ilgi çekti.

8 yaşındaki Çinli çocuk, okula gidebilmek için her gün 4,5 kilometre yol yürüyüp aynı yolu geri dönüyor. Bunu ise dondurucu soğukların altında, karla kaplı yollarda yapıyor. Çin'deki Yunnan eyaletinin Shaoton kentinde yaşayan küçük Wang Fuman'ın, öğretmeni sayesinde ülkesinde bir anda ünlü oldu.

ANNESİ TERK ETTİ, BABASI BAŞKA ŞEHİRDE


Fuman'ın annesi onu terk etmiş, babası ise yoksulluk sebebiyle başka bir şehirde çalışmak zorunda. Büyükannesinin yanında yaşayan Fuman, -10 derecelik sıcaklıkta her gün yaklaşık 10 kilometre yol yürüyerek okuluna varıyor.

ÖĞRETMENİ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇEKTİ

Fuman'ın sosyal medyada viral haline gelen fotoğrafını ise bir sınav günü elleri donmak üzereyken sınıfa girmesi üzerine öğretmeni tarafından çekilmiş. Küçük çocuğun ne eldiveni ne de beresi var. Neredeyse donmak üzere bir halde sınıfa girdiğinde öğretmeni bu zorlu koşullara dikkat çekmek için onun fotoğrafını internete yüklemiş.

BABASINI ÖZLÜYOR


Ablası ve büyükannesi ile birlikte çamurdan bir evde yaşayan çocuk, okuldan arta kalan zamanlarında da büyükannesine yardımcı olmak için tarlada çalışıyor. Fuman aylardır görmediği babasını özlediğini söylüyor ancak başka bir şeyden de şikayet etmiyor.