Başbakan Yıldırım, "Hayır Çıkarsa Biz Bittik.. Hayır Çıkarsa Biz Bittik Demiyorlar da Evet Çıkarsa...

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, "hayır çıkarsa biz bittik.. Hayır çıkarsa biz bittik demiyorlar da evet çıkarsa biz bittik diyorlar" "Okumadan anlamadan dinlemeden yorum yapmak.

Başbakan Yıldırım, "hayır çıkarsa biz bittik.. Hayır çıkarsa biz bittik demiyorlar da evet çıkarsa biz bittik diyorlar"

"Okumadan anlamadan dinlemeden yorum yapmak. Okuyorlar da tersten okuyorlar"

"Bu anayasa değişikliği ile birlikte Türkiye iki kat daha büyüyecek"

"Soğuk kanlı olacağız. Sağ duyulu olacağız. Yapılan bu haksızlığı bu saygısızlığı onların yanına bırakmayacağız"

"O akşam Hollanda ne kadar değeri varsa ayaklar altına aldı"


KARABÜK - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan 2017 günü yapılacak olan halk oylaması öncesi Karabük halkına hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gelmesi halinde Anayasa'nın ilk üç maddesinin değişeceği yönündeki sözlerini hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, böyle bir değişikliğin olmayacağına dikkat çekerek, "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse anayasanın ilk üç maddesi değişecek diyor. Türkiye Cumhuriyettir… Türkiye'nin marşı İstiklal Marşı'dır… Başkenti Ankara'dır… Ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütündür. Demokratik, laik sosyal bir hukuk devletidir. Bunlarda bir değişiklik yok. Nereden çıktı. Yok. Ama o yine eski alışkanlıklarını hatırladı. Sen değil miydin terör örgütünün televizyonuna çıkıp o üç madde değişir diyen. Hiç kimse heveslenmesin. Türkiye'nin üniter devlet yapısına milletiyle ülkesiyle bağımsız bütünlüğüne göz diken kim varsa bu millet onun gözünü oyar. Hiç kimse merak etmesin. Bu aziz millet senin terör örgütü propagandası yapanı, söylediğin o sözleri unuttu mu zannediyor. Neye hayır dediklerini bilmedikleri için milleti korkutmaya ve aldatmaya devam ediyorlar. Biz bunları tanıyoruz. 15 yıldır yalan, dolan ve iftiradan başka bu millete hiçbir şey söylemediler. Nasıl Karabük'ün Kardemir'i varsa, CHP de memleketin yalan fabrikası olmuş. Tek bildikleri ve ürettikleri yalan. Kandilin koltuğunun altına girmiş onların emrinden çıkmayan, bölücü parti çukur siyasetinin mimarı HDP, PKK, FETÖ, DEAŞ… Kandilden üst üste beyanatlar.. Efendim hayır çıkarsa biz bittik.. Hayır çıkarsa biz bittik demiyorlar da evet çıkarsa biz bittik diyorlar.. Buradan söylüyorum. Evet çıkacak siz de (Kandil) biteceksiniz.. Bu aziz millet terör belasından kurtulacak. Başka kim hayır diyor, Avrupalılar. Avrupalılar da hayır kervanına katıldılar. Hollanda, Almanya, İsviçre.. İşi o kadar ileriye götürdüler ki gazetelerini Türkçe basıyorlar. Bunlar çifte standartçı. Bunlar iki yüzlü. Alman devlet televizyonunda Türkçe hayır propagandası, gazetelerde hayır manşetleri var. Yükselen İslam karşıtlığı hakkında sizleri uyarıyoruz. Fransa'da en son başörtüsünü yasakladılar. Bu Avrupa için utanç verici bir şeydir."

"Türkiye'nin standartları yükselirken, Avrupa'nın ki düşmeye başlıyor"

Hollanda ile yaşanan krizi hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin standartlarının yükselirken Avrupa'nın standartlarının düşmeye başladığını ifade etti. Yıldırım, "Türkiye eski alışkınlıkları bırakıyor. Türkiye'nin standartları yükselirken Avrupa'nın ki düşmeye başlıyor. Seyahat, gösteri-yürüyüş özgürlüğünü engelliyorlar, basın özgürlüğünü engelliyorlar. O akşam Hollanda ne kadar değeri varsa ayaklar altına aldı. Bunlar Suriye'de öz kardeşlerimiz katledilince sesleri çıkmaz. 15 Temmuz darbe girişimi olunca Türkiye'de sesleri çıkmaz. Başbakan devrilecek diye Cumhurbaşkanı alaşağı edilecek diye ellerini ovuşturdular. Çifte standart bunların yaşam tarzı haline geldi. Almanya'ya Hollanda'ya hayır çalışması yapmaya gidenlere kapılar sonuna kadar açık, evet kampanyası yapmaya gidenlere yasak. PKK'ya, HDP'ye, FETÖ'ye serbest ama AK Parti ve MHP bu çalışmalara giderse yasak kardeşim… Ne yaparsa yapsınlar engelleyemezler. 16 Nisan'ın ayak sesleri, Avrupa işte Karabük.. Rotterdam oradaysa Karabük burada. Bu meydandan haykırıyor. Soğuk kanlı olacağız. Sağ duyulu olacağız. Yapılan bu haksızlığı bu saygısızlığı onların yanına bırakmayacağız" dedi.

Karabük'teki yatırımlar

Karabük'te son 14 yılda 5 milyar lira yatırım yapıldığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, Karabük'teki yatırımları anlattı. Yıldırım, Kardemir örneğini vererek şöyle devam etti:

"Karabük'teki kardeşlerimizin sorunlarıyla çok yakından ilgileniyoruz. Karabük'te son 14 yılda 5 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Eğitimde Karabük'te okul sayısını 125'ten 251'e çıkardık. Bin 186 derslik yaptık. Okullarımızı bilgisayarlarla donattık. Bilişim teknoloji sınıfları yaptık. Tablet bilgisayarları evlatlarımızın eline verdik. Beş yıldızlı okul konforunda 300 yataklı Karabük Devlet Hastanemizi hizmete açtık. Göreve geldiğimizde sağlıkta Karabük'ün durumu ortada, 3 tane ambulansı var. Koca şehrin 3 ambulansı var. Şimdi 2'si karda kışta her zaman heryerde gidecek şekilde olmak üzere toplam 32 ambulansı var. 2002-2016 arasında 127 milyon lira ve spor tesisini Karabük'e kazandırdık. 8 bin 800 kapasiteli 7 öğrenci yurdu yaptık. 3 bin yataklı üç yurdun da yapımı devam ediyor. Göreve geldiğimizde Karabük'te sadece 7 kilometre bölünmüş yol vardı. Bunun üzerine 102 kilometre daha bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz, ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunları yeterli bulmuyoruz. Emeğin alın terinin şehri Karabük'e ne yapsak azdır. Karabük'e çevre yolu yapacağız. Plan ihalesi yapıldı. Bir de hayır severimiz var. Şefik Dizdar bey.. Karabük Üniversitesi sivil havacılıkta eğitim gören havacılar için bir eğitim havalimanı yapacak. Pisti yapacak. Havalimanınızı da Şefik Dizdar yapacak."

Kardemir örneği, "Kardemir başka memleketlere ray satıyor"

Karabük'te kurulu bulunan Karabük Demirçelik Fabrikası'nın kapanma noktasındayken şimdilerde başka ülkelere ray satar hale geldiğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kardemir'in durumunu biliyorsunuz. Neredeyse kapanıyordu. Biz de rayları gidiyoruz dışarıdan alıyoruz. O zaman Ulaştırma Bakanıydım. Milli Eğitim Bakanı da bizimle beraberdi. Biz bu rayları dışarıdan almayacağız. Karabük'te yapacağız. Karabük Demir Çelik'te yapacağız dedik. Olmaz, yapamazlar edemezler dediler. İnat da bir murattır dedik. Şimdi dışarı satıyorlar. Bakın Karabük ne hale geldi. Şehrin üreten alın ve akıl terine, Karabükspor'a, Karabük'e destek veren en önemli yer haline geldi. Başka memleketlere ray satıyor. İstihdam seferberliğinde Kardemir ben de varım dedi. Yüzde 10 çalışan sayısı kadar yeni işçi alacak. Yetmedi biz tekerlik imalatı yapacağız dediler. Trenlerin teker imalatını da Karabük yapacak. Bunun için de 500 milyonluk yatırım yapacak. Rayların 36 metrelik yapıyordu şimdi artık 72 metrelik ray yapıyor. Karabük, Irmak, Zonguldak tren yolunu sıfırdan yeniledik.Hizmete aldık. Yetmedi Karabük, Safranbolu, Bartın yolunu da bölünmüş yol haline getiriyoruz. 16 Nisan'dan sonra bu aziz millete daha fazla hizmet üreteceğiz. Bu anayasa değişikliği ile birlikte Türkiye iki kat daha büyüyecek. Üç trilyon milli gelire ulaşacak. Kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacak. İçeride dışarıda milletin aklını çelmek için akla hayale gelmedik planlar, yalanlarla maalesef milleti oyalamaya çalışıyorlar. İstikrarlı güçlü Türkiye'nin emek şehri olan Karabük."

(OA

Kaynak: İHA