Cemaate Yönelik Operasyonda Gözaltı Listesinde Hüseyin Gülerce de Var

Son Güncelleme:

Cemaate yönelik 13 ilde yapılan operasyonlarda çok sayıda isim gözaltına alınırken Hüseyin Gülerce'nin de listede olduğu duyuruldu.

Zaman gazetesi eski yazarlarından Hüseyin Gülerce'nin de cemaate yapılan operasyon kapsamında gözaltı listesinde olduğu açıklandı.

LİSTEDE 31 İSİM VAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "31 kişi hakkında gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. 12 kişi şu anda gözaltındadır. Listede Hüseyin Gülerce de bulunmaktadır." denildi.

GÜLERCE'DEN İLK AÇIKLAMA

Hakkındaki gözaltı kararıyla ilgili Twitter'dan kısa bir açıklama yapan Gülerce, yarın adliyeye gidip ifade vereceğini söyledi.

İşte Gülerce'nin o tweet'leri:

GÜLERCE, GÖZALTI KARARI RESMEN AÇIKLANMADAN ÖNCE DE ŞU DEĞERLENDİRMEDE BULUNMUŞTU

Gülerce, Beyaz TV'deki programında kendisinin listede olmasıyla ilgili şunları söylemişti:

"17 Aralık'tan bu yana olup bitenlere bakıldığında benim farklı bir duruşumun olduğu görülüyor. Hatta bu nedenle Mehtap TV'deki programım bitti, Zaman gazetesinden ayrıldım. Eğer liste doğruysa yani benim adım listede varsa ilk konuşacağım kişi savcı olur elbette. Ne suç isnat ediliyor bilmeden konuşmam doğru değil. Adım nasıl geçti bilmiyorum. Ama insan kendisini bilir. Suçlu olup olmadığını bilir. İddia neyse ben suçlusu olamam. Çünkü ben sadece yazı yazdım. Gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir faaliyetim yok."