Danıştay Saldırısı Faili Alparslan Arslan'ın Avukatından Açıklama....

Son Güncelleme:

Danıştay Saldırısının faili Alparslan Arslan'ın Avukatı Oğuz Kayıran Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 105'inci maddesi açık ve nettir.

Danıştay Saldırısının faili Alparslan Arslan'ın Avukatı Oğuz Kayıran


Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 105'inci maddesi açık ve nettir. 'Başvuru yapıldığı tarihten itibaren 3 gün içinde olumlu ya da olumsuz tahliye konusunda bir karar vermesi beklenir


Buradaki asıl sorun, yaptığımız bütün tahliye dilekçelerine ne oldu. Yani yerel mahkemeye soruyoruz, 'gönderdik' diyorlar. Yargıtay'ın 9. ve 16. Ceza Daireleri'ne soruyoruz 'Gelmedi' diyorlar. UYAP sistemiyle mutlaka ulaşması gerekir. Dilekçelerimizin buharlaşıp uçmasıyla karşı karşıya kaldık


Yargıya kara kedi mi girdi ya da yargıda dilekçeleri çeken kara delik mi var Biz önceden adil yargılanmanın yapılıp yapılmadığı hususunu tartışıyorduk, ancak gelinen aşamada bu da aşınmıştır. Artık yargının fiilen devrede olup olmadığı sorunuyla karşı karşıyayız


Alpaslan Arslan Ergenekon Davası'ndan tutuklu bulunan tek sanık olarak Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.


Haber-Kamera Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK İstanbul DHA


Ergenekon Davası'ndan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ilaveten 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık Alparslan Arslan avukatı Oğuz Kayıran İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Yargıtay'a gönderilmek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na verdikleri dilekçelerin nerede olduğunun bilinmediğini belirten avukat Oğuz Kayıran, Yargıya kara kedi mi girdi, ya da yargıda dilekçeleri çeken kara delik mi var Dilekçelerimizin buharlaşıp uçmasıyla karşı karşıya kaldık dedi. Kayıran, tahliye taleplerine ilişkin de henüz bir karar verilmediğini belirtti.


8 YIL 11 AYDIR TUTUKLU


Avukat Oğuz Kayıran, müvekkili Alparslan Arslan'ın 8 yıl 11 aydan beridir tutuklu olduğunu belirterek, geçen yıl yaptıkları tahliye başvurusunun kabul edildiğini ancak başsavcılığın yaptığı itiraz üzerine mahkemece tahliye talebinin kaldırıldığını belirtti.


MEVCUT TABLO, YAPTIĞIMIZ BAŞVURU DİLEKÇELERİNİN BİR NEVİ BUHARLAŞIP UÇMASIDIR


Birçok kez tahliye başvurusu yaptıklarını ve reddedildiğini belirten Kayıran, Şuan ki gelinen aşamada mevcut tablo, yaptığımız başvuru dilekçelerinin bir nevi buharlaşıp uçmasıdır dedi. Son dönemde ilk tahliye başvurusunu 10 Mart 2015 tarihinde, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne ayrı ayrı yaptıklarını anlatan Kayıran, aradan 10-15 gün geçtikten sonra Yargıtay Ceza Dairesi'ni aradıklarını ancak dilekçenin ulaşmadığını öğrendiklerini söyledi. Bu süre içinde 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de olumlu ya da olumsuz tahliye talebi hakkında henüz bir karar vermediğini belirten Kayıran, Yargıtay'la görüştük, dilekçe gelirse görev alanına girdiği için 16. Ceza Dairesi'ne göndereceklerini söylediler, fakat bir türlü dilekçemiz ulaşmadı. Bunun üzerine 25 Mart 2015 tarihinde tekrar Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne tahliye dilekçemizi gönderdik. 8 Nisan 2015 tarihinde de Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne giderek dilekçelerimizin akıbetini sorduk. Dilekçelerimizin ulaşmadığını gördük dedi.


DİLEKÇEYİ 16 CEZA DAİRESİNE BİZZAT YAPTIK


UYAP sistemi vasıtasıyla dilekçenin, yerel mahkemenin onaylaması durumunda anında ceza dairesinin ekranına düştüğünü belirten Kayıran, buna rağmen dilekçelerinin ulaşmadığını söyledi. 8 Nisan 2015 tarihinde bu kez, 16. Ceza Dairesi'ne bizzat giderek başvuru yapmak istediklerini, başvuruyu oradaki memurların almak istemediğini ancak bu durumu basına bildireceğini söylemesi üzerine dilekçelerinin alındığını ileri süren Kayıran, aradan geçen 6 güne rağmen bu konuda henüz bir karar verilmediğini ifade etti.


DİLEKÇELERİMİZİN BUHARLAŞIP UÇMASIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK


Kayıran, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 105'inci maddesi açık ve nettir. 'Başvuru yapıldığı tarihten itibaren 3 gün içinde olumlu ya da olumsuz tahliye konusunda bir karar vermesi beklenir. Buradaki asıl sorun, yaptığımız bütün tahliye dilekçeleri ne oldu. Yani yerel mahkemeye soruyoruz, 'Gönderdik' diyorlar. Yargıtay'ın 9. ve 16. Ceza Daireleri'ne soruyoruz 'Gelmedi' diyorlar. UYAP sistemiyle mutlaka ulaşması gerekir. Dilekçelerimizin buharlaşıp uçmasıyla karşı karşıya kaldık diye konuştu. Yargıya kara kedi mi girdi ya da yargıda dilekçeleri çeken kara delik mi var diyen Kayıran, Biz önceden adil yargılanmanın yapılıp yapılmadığı hususunu tartışıyorduk, ancak gelinen aşamada bu da aşınmıştır. Artık yargının fiilen devrede olup olmadığı sorunuyla karşı karşıyayız dedi.


Avukat Kayıran açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.


11 MART 3 AYRI DİLEKÇE SUNMUŞTU


Avukat Kayıran, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 11 Mart'ta 3 ayrı dilekçe sunmuştu. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilmek üzere mahkemeye sunulan 3 ayrı dilekçede, Alparslan Arslan'ın yeniden yargılanması, kapatılan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararının bozulması ve Alparslan Arslan'ın tahliyesi istenmişti. Alpaslan Arslan Ergenekon Davası'ndan tutuklu bulunan tek sanık olarak Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

Kaynak: DHA