Davutoğlu: Son Turun Son Saniyesine Kadar Adayımızı Destekleyeceğiz

Son Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, "AK Partili 60 vekil 3. turda HDP adayını destekleyecek" iddiasına net yanıt verdi.

Meclis Başkanlığı kulislerinde çok dikkat çekici bir iddia gündeme gelmiş, başkanlığı mutlaka almak isteyen AK Parti'den 60 vekilin 3. turda HDP adayı Fırat'a oy vereceği, böylece son tura AK Parti ve HDP adayının kalacağı, bu durumda MHP oylarının AK Parti'ye gideceği ortaya atılmıştı. Bu iddiaya en net yanıt bizzat Davutoğlu'dan geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin yeni dönemdeki ilk Meclis grup toplantısında Meclis Başkanlık seçimlerine değindi ve AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ı son turun son saniyesine kadar destekleyeceklerini söyledi.

"SON TURUN SON SANİYESİNE KADAR..."

Meclis Başkanlığı seçiminin üçüncü tura kalması halinde bir senaryonun dillendirildiğini belirten Davutoğlu, ''Bizim bir Meclis Başkanı adayımız var, son turun son saniyesine kadar sadece onu destekleyeceğiz. Erdemli davranış herhangi dava arkadaşını pazarlık meselesi yapmayı ahlaksızlık olarak görür. Biz Sayın İsmet Yılmaz'ı herhangi bir aşamada pazarlık yapmak için aday göstermedik." dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI DA, CUMHURBAŞKANIMIZ DA KOALİSYON MÜZAKERELERİNİN BİR PARÇASI DEĞİL VE OLMAYACAK"

Başbakan Davutoğlu, "Nasıl Meclis Başkanlığı koalisyon ile irtibatlı değilse, Cumhurbaşkanlığı makamı da Cumhurbaşkanımız da koalisyon müzakerelerinin parçası değildir, olmayacaktır. Bizler yasakları, prangaları kıra kıra geldik. Bundan sonra da hiçbir yasağa, hiçbir vesayete, hiçbir prangaya izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.