Denizli'de Hayırsever İşadamının Yaptırdığ Anaokulu Açıldı

Son Güncelleme:

Denizli'nin Çivril İlçesinde Hayırsever İşadamı Kadir Kameroğlu Tarafından Annesi Rasime Kameroğlu Adına Yaptırılan Anaokulu Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Denizli'nin Çivril ilçesinde hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu tarafından annesi Rasime Kameroğlu adına yaptırılan anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Açılış törenine Vali Yavuz Erkmen'in yanı sıra vali yardımcıları İ. Hayrullah Sun ve Mestan Yayman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Çivril Belediye Başkanı Ahmet Ateş, daire müdürleri, Kadir Kameroğlu ve eşi Nevişet Kameroğlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu, Çivril'e hizmet etmenin en büyük ibadet olduğunu belirterek, " Türkiye'de okul öncesi eğitimin geliştirilmesi için anaokullarının açılışları hızla devam ediyor. Buna biz de naçizane bir katkıda bulunduk. Çeşitli mahkumiyetler vardır. Ben de okul yaptırma mahkumuyum ve bu mahkumiyet ömrümün sonuna kadar sürecek. Bayramlarda Kameroğlu okullarının sıra sıra geçişi beni onurlandırıyor. Yakında babam Ali Kameroğlu adına yaptırılacak olan bir anaokulunun daha temelini atacağız. Bunun için bir şartım var. Şimdiye kadar yaptırmış olduğum 6 okulda bilgisayar sınıflarının tam teşekküllü olarak oluşturulmasını istiyorum" dedi.


Yeni bir okul yaptırma sözü veren Kadir Kameroğlu davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Vali Yavuz Erkmen, Denizli'de ilk açılışını yaptığı tesisin bu anaokulu olduğunu belirterek, "Denizli eğitim alanında hayırseverlerin büyük destek verdiği Türkiye'deki sayılı illerden birisi. Çivrilli hayırseverlerimiz de Çivril'e birçok eğitim tesisi kazandırdı. Çivrilli bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Eğitim toplumumuzun geleceğidir. Onun için çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Bu da okul öncesi eğitim ile başlıyor. Bütün ilçelerimizde müstakil anaokulları oluşturacağız. Bu okullardan birisini Çivril'e kazandıran Kadir Kameroğlu'na yaptığı bu hayır işi için çok teşekkür ediyor, Türk Milli Eğitimi'ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Rasime Kameroğlu Anaokulu'nun açılışı Vali Yavuz Erkmen, Kadir Kameroğlu ve eşi Nevişet Kameroğlu tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen ve protokol üyeleri anaokulunda incelemelerde bulunarak öğrencilerle ve öğretmenlerle bir süre sohbet ettiler.


Anaokulunun açılışının ardından Vali Erkmen ve beraberindeki heyet Çivril ilçesinde incelemelerini sürdürdü. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Vali Erkmen'e Kaymakam Muzaffer Başıbüyük ve Belediye Başkanı Ahmet Ateş tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi.


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan ve Devlet Konuk Evi olarak düzenlenmesi düşünülen Çivril İstasyon binasında da incelemelerde bulunan Vali Erkmen, daha sonra Atasay Kamer tarafından yaptırılan Meslek Yüksek Okulu inşaatında da incelemelerde bulundu. Vali Erkmen'e burada hayırsever işadamı Atasay Kamer tarafından inşaatla ilgili bilgi verildi. Daha sonra Gümüşsu Kiraz İşleme Tesisleri'ne geçen Vali Erkmen, tesiste incelemelerde bulunarak tesisle ilgili Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever'den bilgi aldı.


(AV-AT-HE-Y)

Kaynak: İHA