Diyabetli Hastalar İçin Çadırı

Son Güncelleme:

Türkiye Diyabet Vakfı Van'da Acil Yardım ve Destek Merkezi kurdu.

Türkiye Diyabet Vakfı, Van'da depremde mağdur olan diyabetli bireyler için Acil Yardım ve Destek Merkezi kurdu. Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz yaptığı açıklamada: "Depremden sonra bölgede yer yer elektrik kesintisi olması ve bazı sağlık merkezlerinin devre dışı kalması nedeniyle diyabetli hastaların ihtiyaçları için destek ve yardım almak amacıyla insülin enjektörleri, şeker ölçümü aletleri gibi malzemelerin Kızılay ve İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak dağıtılacağı bir merkez kurulduğunu" bildirdi.


Büyük doğa felaketlerinde önceliğin acil hastalara verildiğini, fakat kronik hastalığı olan hastaların da özellikle ilaç ve malzeme desteğine ihtiyacının olduğunu bu nedenle Türkiye Diyabet Vakfı'nın gerekli desteği sağlamak amacıyla tüm olanaklarını seferber ettiğini bildirdi.


Bölge'de diyabet ilaç ya da malzemelerine ihtiyaçları olan hastaların Van Merkez'de kurulan Diyabet Merkezi'ne ya da Prof. Dr. Hüseyin Avni Şahin (0533) 251 88 66 ile Nuray Yıldız 0543 820 79 82 irtibat numaralarına başvurabilirler.

Kaynak: Bültenler