DSP Genel Başkanı Türker Marmaris'te Parti Binasının Açılışını Yaptı

Son Güncelleme:

Muğla'daki Temaslarını Tamamlayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Marmaris İlçesi'ne Geçerek, Parti Binasının Açılışını Yaptı.

Muğla'daki temaslarını tamamlayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Marmaris İlçesi'ne geçerek, parti binasının açılışını yaptı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türker, Türkiye'nin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 2011 yılı bütçesine değinen Türker, bütçe tartışmalarının iki dil taleplerinin gölgesinde yapıldığını söyledi. Bütçe görüşmeleri sırasında iki dil konusunda hem iktidar hem de ana muhalefet partisinin suskun kaldığını kaydeden Türker, ''Bu suskunlukları taleplerin şiddetinin artmasına neden oldu. Dileriz ki Başbakan bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmalara sadık kalır ve o konuşma çerçevesinde yarının şekillenmesinde rol oynar' dedi.


Milis niteliğindeki güçlerin kurulmasına yönelik taleplerin bir federatif yapıya doğru Türkiye'yi götürmesinden endişe ettiklerini ifade eden Türker, ''Irak savaşında oluşan ikili yapıyı Türkiye kontrol edemedi. İktidar bu yapıyı bugüne kadar alt düzeyde destekledi. Ama son dönemde Barzani'nin yaptığı kongreye hem iktidar hem ana muhalefet partisi Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde katılarak bu federatif yapılanmanın önünü açtılar. Bu duruşları Türkiye'de de böyle bir yapılanmaya doğru gidiş taleplerini gündeme getirdi. Bu da ileride İran, Irak, Suriye ve Türkiye'den oluşan bir konfederasyona gidilmesi düşünülen bir yapının ilk adımı oldu. Bunun yanlış olduğunu DSP olarak defalarca dile getirdik' dedi. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birini ise işsizliği ortadan kaldıracak bir yapılanma olmaması olarak gösteren Türker, ''Gençlerimizin önemli bir kısmı sokakta ya da kahvede işsiz oturuyor. Türkiye'nin büyüdüğü ve milli gelirinin arttığı söyleniyor olsa da bunların hepsi hormonlu ve hayali büyümeler. En kısa zamanda faize endeksli büyümenin yerine ihracata ve üretime dayalı bir büyüme içerine girilmesi gerekir' dedi.


Gazetecilerin Rahşan Ecevit'in CHP ye destek vermesi konusundaki sorularına ise Türker, ''Rahşan hanım 1,5 yıl önce partimizden resmen ayrılmıştır. Kendisi bir parti kurdu sonra bu parti yürüyemedi. Partiyi fesh etti. Kendisi birey olarak CHP ye gitmiştir. DSP ile bir ilişkisi yoktur. O bakımdan Rahşan hanımın ne yapıp yapmadığıyla çok ilgili değiliz' diye yanıt verdi.

Kaynak: DHA