Galatasaray'da Şike Şoku

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk, şike soruşturması kapsamında ifade verdi.

Cumhuriyet Savcılığına başvuran ve ismi açıklanmayan bir kişi, verdiği dilekçede " Fenerbahçe'nin Emenike'yi transfer etmesi şikeyse Galatasaray'ın Antalya Necati Ateş'i transfer etmesi de şikedir" dedi.


Bunun üzerine başlatılan soruşturmada Savcılık, konuyla ilgili olarak Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk'ün ifadesinin alınmasına karar verdi.


Öztürk'ün ifadesinin alınması için Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne talimat verildi. Polis, telefonla ulaştığı Adnan Öztürk'ü Emniyet Müdürlüğü binasına çağırdı. Saat 13.00 sıralarında Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Adnan Öztürk, kayıt işlemlerinin ardından ifade vereceği Gasp Büro Amirliği'ne çıktı.


Burada 1,5 saat boyunca ifade veren Öztürk, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.


Öztürk, "İsmini hatırlamadığım birisi, Necati Ateş'in Medical Park Antalyaspor'dan Galatasaray'a transferinin bir şike transferi olduğunu, bir başka dosyada yer alan Emenike transferi gibi algılanması gerektiğini belirterek şikayette bulunmuş. Savcı bey de şikayeti emniyete havale etmiş. Biz de bildiklerimizi anlattık. İfademizi verdik, bir sıkıntımız yok" diye konuştu.


Öztürk, "Her zaman söylüyorum; Galatasaray'ı bir şekilde bu olayların içerisine çekmek istiyorlar. Biz fair-play çerçevesinde şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. Bu tür hareketler yakışmıyor. Ama ne yazık ki Türkiye'de bu konun bir parçası haline geldi" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diğer