CHP: Filistin Kalecisi Bombalanırken Maç Yapmak Yakıştı mı?

Son Güncelleme:

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın katılarak üç gol attığı maç için verdiği soru önergesinde "Filistin kalecisi bombalanırken maç yapmak yakıştı mı?" diye sordu

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Dr.Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılarak üç gol attığı maç ve Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'na ilişkin yazılı bir soru önergesi verdi.

"DEVLET KAYNAKLARINDAN ÖDEME YAPILDI MI?"

TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil maç için devlet kaynaklarından gerçek kişi ve tüzel kişilere ödemeler yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa tutarını sordu.

"TRT NE KADAR MASRAF YAPTI?"

Maç için Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hizmetleri A.Ş."ye ödeme yapıldığı iddiasının doğru olup olmadığını da soran Tanrıkulu, "Gösteri maçının TRT Haber'den yayınlanması sonucu TRT'nin yaptığı tüm masrafların toplam tutarı ne kadardır? 1 Mart 2013 tarihinde yayımlanan ihale sonuç ilanına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ihaleyi 134 milyon 949 bin 900 TL'ye üstlenen ve 8 Şubat 2013 tarihinde sözleşme imzalanan Kalyon İnşaat Sanayi ve ticaret A.Ş. ile büyük ortağının AKP'li olduğu ASL İnşaat Taahhüt ve San. Tic. Ltd. Şirketi'ne Başakşehir Fatih Terim Stadı inşaatı için yapılan tüm ödemelerin toplam tutarları ne kadardır?" gibi sorular da yöneltti.

"FİLİSTİN KALECİSİ BOMBALANIRKEN KAHKAHALAR EŞLİĞİNDE MAÇ YAKIŞTI MI?"

Başakşehir Fatih Terim Stadı inşaatının teslim tarihi itibarıyla toplam maliyetini öğrenmek isteyen Tanrıkulu, önergesini, " Filistin'e yönelik İsrail saldırılarının devam ettiği hatta Filistin Genç Milli Takımının kalecisi Ahmed Ebu Sida'nın İsrail saldırılarında öldürüldüğü saatlerde kahkahalar eşliğinde bir gösteri maçı düzenlenmesi ve eğlenceye dönüştürülen gösteri maçının 76 Milyon vatandaşın vergilerinin ve katkı payı ödemelerinin aktarıldığı TRT tarafından yayınlanmasının yasal dayanağı nedir? Yayının Sağladığı kamu yararı nedir?" sorusuyla bitirdi.





Kaynak: ANKA