İşyerinde Nostalji
Kütahya'da, Emekli Astsubay Fikret Pak'ın Gramofon ve Taş Plak Koleksiyonu Büyük İlgi Görüyor.
Kütahya'da, emekli astsubay Fikret Pak'ın gramofon ve taş plak koleksiyonu büyük ilgi görüyor.
Fikret Pak (72), 100 yıl öncesine ait gramofon ve taş plakları Mecidiye Mahallesi Taşköprü Sokağı üzerindeki işyerinde sergiliyor. Yıllar önce kullanılan gramofon ve taş plaklar, vatandaşların ilgisini çekiyor. En büyük merakının koleksiyon olduğunu kaydeden Fikret Pak, "Ben taş plak dinleyerek büyüdüm. Türkiye'nin dört bir yanından büyük paralar vererek aldığım gramofon ve taş plakları yeni açmış olduğum işyerimde sergiliyorum. Koleksiyonumda 16 adet gramofon ve yüzlerce taş plak bulunuyor" dedi.
Gramafon ve taş plaklara gençlerin daha çok ilgi gösterdiğini ifade eden Pak, "Kütahya'da okuyan üniversite öğrencileri zaman zaman dükkanıma gelerek gramofon ve taş plaklarla ilgileniyor. Taş plak ve gramofonların asırlık olduğunu öğrenince hayranlıklarını gizliyemiyorlar" diye konuştu.
Pak, işyerine gelen vatandaşlara Münir Nurettin Selçuk, Zeki Müren ve Hamiyet Yüceses gibi meşhur sanatçıların taş plaklarını tarihi gramofonda dinletiyor.
(EFE) 29.04.2008 10:32 TSİ