Kocaelili Sanayiciler, Tercihli Ticaret Anlaşması'nı Fırsata Çevirecek

Son Güncelleme:

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Karagöz, Türkiye ile İran arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması'nı fırsata çevirmek istediklerini bildirdi.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Türkiye ile İran arasında imzalanan 1 Ocak 2015'te yürürlüğe girecek Tercihli Ticaret Anlaşması'nı fırsata çevirmek istediklerini bildirdi.

KOTO'da düzenlenen toplantıda konuşan Karagöz, İran'daki ticari fırsatları değerlendirmek istediklerini belirtti.

"Kocaeli'nin 2023 yılında 60 milyar dolar ihracat hedefi bulunuyor" diyen Karagöz, "KTO olarak hem bu hedefi hayata geçirmek hem de üyelerimizin dış pazarlara açılını sağlamak ve yeni Pazar arayışlarını desteklemek için başlattığımız girişimlerimizi sürdürüyoruz. İran'la imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması'nı fırsata dönüştürmek, İran'ı daha yakından tanımak için bu organizasyonu düzenlemiş bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ülke Masaları-2 Dairesi'nden uzman Sinan Yuzal da Türkiye'nin bazı tarım ürünlerinde İran'a tarife indirimi verdiğini vurgulayarak, buna karşılık İran'ın da bazı sanayi ürünlerinde Türkiye'ye tarife indirimi sağlamasının kararlaştırıldığını kaydetti.

İran'ın ekonomik durumu ve Türkiye ile yaptığı protokoller hakkında katılımcılara bilgi veren Yuzal, şunları söyledi:

"İran'ın Tercihli Ticaret Anlaşması ile Türkiye'ye tarife indirimi sağlayacağı ürünler arasında, temizlik ürünleri, ilaç, kozmetik, plastik malzemeler, orman ürünleri, tekstil, hazır giyim, ev tekstili, mobilya, çelik ürünleri, demir ve demir dışı metaller, dayanıklı tüketim malları, elektrik ve elektronik ürünleri gibi birçok ürün yer almaktadır."

Kaynak: AA