Köy Enstitüleri'nin Kuruluş Yıldönümü

Son Güncelleme:

Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, bugünkü eğitim sorunlarının çözümü için Köy Enstitüleri modeline, cumhuriyetin temel eğitim sistemine bakmanın yeterli olduğunu söyleyerek, “Bugün Köy Enstitüleri olsaydı, ülke bu kadar çaresiz kalmazdı” dedi.

Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, bugünkü eğitim sorunlarının çözümü için Köy Enstitüleri modeline, cumhuriyetin temel eğitim sistemine bakmanın yeterli olduğunu söyleyerek, "Bugün Köy Enstitüleri olsaydı, ülke bu kadar çaresiz kalmazdı" dedi.


Sungar, Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, 1937-1948 yılları arasında 21 Köy Enstitüsü açıldığını ve 1950'lere kadar kız erkek 20 bin kadar öğretmen, sağlık memuru ve ebe yetiştirildiğini kaydetti. Bugünkü eğitim sisteminin, tek tip insan yetiştirmeyi dayatan, ayrıştırıcı uygulamalarıyla bütünlüğü bozan ve kaosa sürükleyen bir model olduğunu öne süren Ebru Sungar, bugünkü eğitim sorunlarının çözümü için Köy Enstitüleri modeline, cumhuriyetin temel eğitim sistemine bakmanın yeterli olduğunu söyledi.


Öğretmenlerin örgütlenmesinde Köy Enstitüleri'nin büyük değer taşıdığını ve 74'üncü kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirten Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, "Eğitim İş olarak, ülkenin gerçekleri karşısında yılmadan, yorulmadan mücadele edecek ve fedakar öğretmen Çalıkuşu gibi mesleğimizi gereğiyle yerine getireceğiz. İsmail Hakkı Tonguç, Fakir Bayburt, Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız bayrağı onurumuzla taşıyacağız" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA