Lösemi ve Talesemi Hastalarının Doktor Talebi
AK Parti İl Başkanı Eğilmez: "Şanlıurfa'da görevlendirilen iki hematoloji uzmanın çalışmaya başlamaması nedeniyle kentimize üçüncü hekim atandı"
AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, lösemi ve talesemi hastalarına bakacak iki hekimin görevine başlayamaması nedeniyle kente üçüncü hekimin atandığını bildirdi.
Eğilmez, bir grup lösemi ve talesemi hastasının teşkilat binası önündeki eyleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunan lösemi ve talasemi hastalarının tedavisi için Sağlık Bakanlığı'nın özel çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.
Söz konusu hasta ve yakınlarının bir süredir kentte görevli doktor bulamaması nedeniyle mağdur olduğuna değinen Eğilmez, şunları kaydetti:
"Sağlık Bakanlığımızca Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hemotolojisi bölümüne tayin edilen uzman doktor rapor aldığından göreve başlamamıştır. Şanlıurfa Çocuk Hastanesine atanan ikinci çocuk hemetolojisi doktoru ise doğum iznine ayrıldığından, görevi başında değildir. Şanlıurfa'da görevlendirilen iki hematoloji uzmanın çalışmaya başlamaması nedeniyle kentimize üçüncü hekimin atandı.
Hematoloji yan dal olması nedeniyle çok az sayıda uzman mezun oluyor. Bu yıl Türkiye'de ilgili bölümden sadece iki kişi mezun olmuştur. Mecburi hizmet yasasınca Sağlık Bakanlığımızca açılan iki yeni kadrodan biri yine Şanlıurfa'mıza ayrılmıştır. Atanan uzman doktorumuzun en kısa sürede kentteki göreve başlamasını bekliyoruz."
Eğilmez, vatandaşların her alandaki mağduriyetini gidermek için gayret gösterdiklerini ifade ederek, sorunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa