MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

Son Güncelleme:

"Umarım Çankaya, kriz, çatışma üreten yer haline gelmez" "Ama dakika bir gol bir. Cumhurbaşkanı, yargı yılının açılışına 'şu katılırsa, ben katılmam' mantığıyla, kurumların ahenkli işletilmeyeceğinin sinyalini vermiş durumda"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çankaya'nın kriz ve çatışma üreten bir yer haline gelmemesini temenni ederek, "Ama dakika bir gol bir. Cumhurbaşkanı, yargı yılının açılışına 'şu katılırsa, ben katılmam' mantığıyla, kurumların ahenkli işletilmeyeceğinin sinyalini vermiş durumda" dedi.


Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içeride ve dışarıda uyguladığı politikaların, toplumun tüm kesimlerini rahatsız edici noktaya ulaştığını savundu.


AK Parti'nin bu dönem içinde dış politikadaki zaaflarının, Türkiye'ye tehdit olarak döndüğünü ileri süren Vural, dış politikadaki yanlışlıkların, vatandaşlar tarafından bedelinin ödendiğini söyledi.


Vural, Türkiye'nin, Suriye politikası yüzünden kendisine yönelik tehditlerin arttığını, terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tehdit ettiğini ileri sürdü.


Suriye'deki mültecilerle ilgili zamanında önlem alınmamasının, huzursuzluk kaynağı olduğunu ifade eden Vural, Türkiye'nin, ipini koparan herkesin istediği gibi, istediği işi yapan bir ülke haline geldiğini, terör örgütlerinin, uyuşturucu kaçakçılarının, insan ticaretçilerinin cirit attığını belirtti. Vural, "Bu ülkenin vatandaşları, bunun zararını görüyor. Bu doğrudan doğruya siyasi iradenin yaptığı yanlışlardan dolayıdır. Bunların bir numaralı sorumlusu AKP politikalarıdır, vizyonsuz bakış açısıdır" dedi.



-"Saldım çayıra..."



Vural, Suriye'den gelenlerin sıkıntılarını çözmek, önlem almak yerine, "saldım çayıra mevlam kayıra" anlayışıyla kaotik ortamın oluşturulduğunu ileri sürdü.


Suriye'den gelenlerin sıkıntılarının devam ettiğini kaydeden Vural, daha sonra "alınması gereken önlemler" denilerek, toplantılar yapıldığını belirtti. Vural, ülkenin vatandaşlarının ekmeğini, işyerini, huzurunu sıkıntıya sokarak ülkenin yönetilemeyeceğini vurguladı.


Türkiye'de kaos, sıkıntı ve sosyal huzursuzluk olduğunu, Türkiye'nin terör örgütlerinin oyuncağı haline geldiğini savunan Vural, bunların, AK Parti'nin politikaları sonucunda meydana geldiğini öne sürdü.


Vural, Türkiye'nin yol geçen hanına çevrildiğini, adeta vatansız bir Türkiye haline geldiğini savundu.


"AKP'nin PKK ile Erdoğan'ın Öcalan ile dansı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni teröre teslim etmiştir" iddiasında bulunan Vural, PKK'nın, siyasal amaçları doğrultusunda terörü araç olarak kullandığını söyledi. Vural, bütün bunların yeni Türkiye ile ilgisinin bulunmadığını, bunun istibdat Türkiyesi olduğunu savundu.



-"Top benimse kimseyi oynatmam"



Vural, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasadan kaynaklanmayan yetkilerini kullanmaya devam ettiğini, TBMM Başkanı'nın da buna göz yumduğunu ileri sürdü. MHP Grup Başkanvekili Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Umarım Çankaya kriz üreten, çatışma üreten yer haline gelmez. Ama dakika bir gol bir. Kurumların birbiriyle uyumlu çalışmasını gözetmesi gereken Cumhurbaşkanı, anladığımız kadarıyla yargı yılına, 'şu katılırsa, ben katılmam', 'top benim, top benimse oynatmam kimseyi' şeklinde çocuk mantığıyla krizin, kurumların ahenkli işletilmeyeceğinin sinyalini vermiş durumda. Bunların kimseye faydası yoktur. Artık o makamın gerektirdiği ölçüler içinde hareket edilmeli. Erdoğan'ın kişisel arzu ve ihtirası öne geçmiştir. Kurumları, sağlıklı, ahenkli yönetebilmede irade beyanı olmamıştır. Umarım bu yanlıştan döner, milletin cumhurbaşkanı olarak bu temsil görevini layıkıyla yapar. Yargıtay Başkanı'nın açıklamasıyla sırf kendisinin arzu etmediği kişinin katılmasından dolayı bu törene katılmaması bundan sonraki süreç içinde bu tip krizlerin olabileceğini ortaya koyuyor. Aklını başına alsın. Anayasada belirtilen ölçüler içinde görevini yapmaya davet edeceğiz."


Vural, Almanya'nın Türkiye'yi dinlediğine dair iddialara yönelik soru üzerine, gazetede bu konunun yer almaması halinde Türkiye'nin haberinin bile olmayacağını söyledi. Vural, "Beni dinleyeceğine, fişleyeceğine yabancıların bize ne yaptığını izle, dinle. 'Biz dost zannediyorduk' diyorlar, ben senin düşmanın mıyım?" diye sordu.


Vural, Türkiye'nin milli güvenliğinin korunmadığını, devlet yönetiminde zaafiyet bulunduğunu savundu. - TBMM

Kaynak: AA