Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Son Güncelleme:

Samsun’da rekor katılımla gerçekleştirilen "Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası" bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

Samsun'da rekor katılımla gerçekleştirilen "Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası" bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.


Türkiye Okçuluk Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası 2 gün sürdü ve ardından madalya töreni düzenlendi. Dereceye giren sporcular bireysel ve takım halinde çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


TOPALOĞLU: "DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN PROVASI OLDU"


Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 706 sporcunun katıldığı şampiyonanın kendileri için bir rekor olduğunu söyledi. Topaloğlu, "Türk okçuluğunun gelişimi adına çok büyük bir katkı olarak görüyoruz bu durumu. İleriye dönük bizi umutlandıran bir yarışma. Bu şampiyona aynı zamanda mart ayında Ankara'da yapılacak olan Okçuluk Salon Dünya Şampiyonası'nın da bir provası niteliğinde oldu" dedi.


GAZOZ: "REKOR KIRMAK İÇİN GELMİŞTİM"


İhlas Koleji öğrencisi ve İstanbul Okçuluk Kulübü sporcusu Mete Gazoz, toplam puanlama atışlarında gençler Türkiye rekorunu 295 atarak egale etti. 16 yaşındaki milli sporcu Mete Gazoz aynı zamanda Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda derece alıp final atan tek sporcu olma özelliğini taşıyor. Şampiyonaya rekor kırmak için geldiğini söyleyen Gazoz, "5 seri tempo yapmam lazımdı. Onun biraz heyecanı vardı ama tecrübeden dolayı heyecanımı yendim atışımı yaptım" diye konuştu.


Bireyselde birincilik madalyası alan sporcular şöyle:


Klasik Yay Bayan: Samsun Okçuluk Gençlik Spor Kulübü'nden Aysima Karaoğlu


Klasik Yay Erkek: Samsun Okçuluk Gençlik Spor Kulübü'nden Orkun Ege Tokuşoğlu


Klasik Yay Genç Erkek: Polis Spor Gücü'nden Oğuzhan Küçük


Klasik Yay Genç Bayan: İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü'nden Y. Ecem Anagöz


Makaralı Yay Erkek: Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü'nden Arman Javanshir


Makaralı Yay Bayan: Karşıyaka Belediye Spor Kulübü'nden Ecem Cansu Coşkun


Makaralı Yay Genç Erkek: Bozoklar Okçuluk Spor Kulübü'nden Furkan Dernekli


Makaralı Yay Geç Bayan: Demka Okçuluk'tan Şevval Hilal Duman


Takım Birincilikleri:


Klasik Yay Bayan: Samsun Okçuluk Gençlik Spor Kulübü


Klasik Yay Erkek: İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü


Klasik Yay Genç Erkek: Çankaya Okçuluk İhtisas Spor Kulübü


Klasik Yay Genç Bayan: İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü


Makaralı Yay Erkek: Erzurum Türk Telekom Spor Kulübü


Makaralı Yay Bayan: Muğla Gençlik Spor Kulübü


Makaralı Yay Genç Erkek: Gelibolu Yarımada Spor Kulübü


Makaralı Yay Geç Bayan: Okçuk Vakfı Spor Kulübü - SAMSUN

Kaynak: İHA