Özel Koleksiyon 'Mukaddes Miras'
Özel koleksiyonlarda yer alan el yazması Kur’an-ı Kerim nüshaları Sultan-ahmet Medresesi’ndeki Mukaddes Miras sergisinde bir araya getiriliyor.
İslam Kültür ve Sanat Platformu 2 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük Mushaf-ı Şerif sergisi olma özelliğine sahip “Mukaddes Miras” ı Sultanahmet Medresesi’nde görücüye çıkarıyor. Serginin sanat danışmanı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan serginin tezhip, cilt ve yazı açısından son derece zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirtiyor. Özcan, “Sergide 99 adet Mushaf-ı Şerif yer alacak. Bu mushafların en önemli özelliği özel koleksiyonlarda yer alan mushaflardan oluşması. Sergiye gelen insanlar 9.yy’dan 19.yy’a, Kuzey Afrika ülkelerinden Çin’e kadar bir çok farklı zaman dilimi ve coğrafyada yazılmış ve okunmuş Kur’an’ları görebilecek’’ şeklinde konuşuyor.
Hem tarihi hem coğrafi derinlik
Özcan,“Sergi hem coğrafi hem tarihi açıdan derin ve geniş bir süreci barındırması açısından önemli bir özelliğe sahip. Kuzey Afrika Ülkeleri, Çin, Mısır, İran, Irak, Hindistan, Akkoyunlu Türkmen Bölgesi ve Osmanlı coğrafyasından eserleri bir arada görebileceğiz” diyor.