Polis Memurundan DBP'li Başkanı Susturan Yanıt

Son Güncelleme:

Bingöl'de polis memuru, kendilerine "Geri çekilin" diyen DBP Bingöl İl Başkanı'na "Bana emir verecek adam telsizden anons verecek adamdır" dedi.

DBP ve HDP, Bingöl'de üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen operasyonlara tepki göstermek için Genç Caddesi üzerinde toplandı. Polisin 'yolu kapatmayın' uyarısı üzerine DBP Bingöl İl Başkanı ile Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden görevli bir polis arasında tartışma yaşandı. 'Geri çekilin' diyen parti başkanına polis, "Senin söylemenle ben geri gitmem. Bana emir verecek adam telsizden anons verecek adamdır" dedi.

10 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, önceki gün tespitli adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Bingöl Üniversitesi'nde okuyan 10 öğrenci, yakın zamanda çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Bu sabah mahkemeye çıkarılan öğrencilerden 4'ü tutuklandı.

"SENİN SÖYLEMENLE BEN GERİ GİTMEM"

HDP ve DBP Bingöl il başkanlıkları, polis baskınları ve tutuklanmalara tepki göstermek amacıyla Genç Caddesi üzerinde toplandı. 'Polis defol, üniversite bizimdir' pankartı açan kalabalık grup, Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Bu esnada, partililerin yolu işgal ettiğini belirten polis, kaldırıma geçin uyarısı yaptı. DBP Bingöl İl Başkanı Mervan Temiz, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden görevli olduğunu belirtilen polis memuruna 'siz çekilin biz basın açıklaması yapıp dağılacağız' deyince, "Senin söylemenle ben geri gitmem. Bana emir verecek adam telsizden anons verecek adamdır" şeklinde karşılık aldı. Tartışma, partililerin araya girmesiyle büyümeden sonlandırıldı. Burada basın açıklamasını okuyan HDP Bingöl İl Eş Başkanı Başak Aydoğdu, öğrencilere karşı yapılan operasyonları sindirme, yıldırma politikası olarak değerlendirdi.

Kaynak: Haberler.Com