Seyirtepe Konutları'nın Temeli Törenle Atıldı
Meram Belediyesi Öncülüğünde Gödene Mahallesi'nde Kurulan 672 Dairelik Seyirtepe Konutları'nın İkinci Etabının Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı
Meram Belediyesi öncülüğünde Gödene Mahallesi'nde kurulan 672 dairelik Seyirtepe Konutları'nın ikinci etabının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Yağışlı bir havada gerçekleştirilen törene Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Memiş Kütükçü, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, protokol mensupları ve kooperatif üyeleri katıldı.
Başkan Kalaycı, konuşmasında, Meram'ın uydu kenti olan Gödene'deki konutlaşma çalışmalarına dikkat çekerek, 'Belediyemiz öncülüğündeki Seyirtepe Yapı Kooperatifi tarafından ilk etapta 15, ikinci etapta 25 blok olmak üzere toplam bin 200 daireden oluşacak 40 blok yapılmaktadır. Kooperatif çalışmalarıyla birlikte bu bölgede TOKİ tarafından da 3 etapta toplam 3 bin 500 konut yapılmaktadır. Kısa bir süre sonra burası yaklaşık 30 binlik nüfusuyla bir mahalleden ziyade küçük bir şehir hüviyeti kazanacaktır' dedi. Bu bölgede konutlaşmaya paralel olarak sosyal donatıların da yapıldığını ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti: 'Seyirtepe Konutları'nın ikinci etabı 150 metrekare ve 3+1'lik 672 adet konuttan oluşuyor. Konutlar 7 katlı, deprem yönetmeliğine uygun, ısı ve ses izolasyonu, bina cephelerine dıştan mantolama, çevre düzenlemesi, otoparkı, çocuk oyun alanları, betonarme ve karkas sistemde yapılacak. TOKİ tarafından 2 okul, 2 cami ve 1 aile sağlığı merkezinin inşaatı tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Bu mahallede pazar yeri kurulması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir.'
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükçü ise, 'Meram Belediyemiz öncülüğünde Gödene Mahallesi'nde yükselen bu konutlar, Konya'nın en güzel semtinde yeni bir kentin doğuşuna sebep olmaktadır. Bir taraftan uydu kent çalışmalarını sürdüren Meram Belediyemiz, diğer yandan da şehir merkezinde yaptığı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. Gerek Büyükşehir Belediyemiz ve gerekse diğer ilçe belediyelerimizin yaptığı çalışmalarla Konyamız hızlı bir şekilde gelişmektedir' diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol mensupları, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı dua ile Seyirtepe Konutları'nın temeline ilk harcı atan butona bastılar.
(FTA-MRS-YLZ) - KONYA