Şirin Payzın'ın Programına Katılacak Onur Kılıç Gözaltına Alındı

Son Güncelleme:

Birleşik Haziran Hareketi'nin "Laik eğitim" için yaptığı boykot çağrısının ardından Haziran İzmir Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç gözaltına alındı. Kılıç, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın programına katılacaktı.

Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) çağrısıyla Alevi dernekleri, siyasi partiler ve birçok sivil toplum örgütü yarın "laik eğitim" için okulları boykot edecek. Boykot kapsamında öğrenciler ve öğretmenler yarın okullara gitmeyecek. Boykottan önce ise bugün İzmir'de Haziran İzmir Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç gözaltına alındı. Kılıç, akşam CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor" programına katılacaktı.

(Birleşik Haziran Hareketi'nin üyesi Onur Kılıç)

11 OCAK EYLEMİNDEN DOLAYI GÖZALTINA ALINDI

Kılıç'ın gözaltı gerekçesi olarak, 11 Ocak eyleminde 'Katil, Hırsız' sloganını atmak gösterildi. Gözaltına alınan Onur Kılıç, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şirin Payzın da Twitter hesabından yaşanan gözaltılara ilişkin şunları yazdı:

"Bu akşam Ne Oluyor'a konuk olarak katılacak İzmir Birleşik Haziran hareketi sözcüsü Onur Kılıç polis tarafından göz altına alındı. Boykot afişi asanlara da da gözaltı var. İç güvenlik yasası ya çıkacak ya çıkacak denmişti daha çıkmadan kokusu geldi."

İşte Payzın'ın o tweet'leri:


Kaynak: Haberler.Com