Sivas İyiliği Yaşasın Diye Ailesi Organlarını Bağışladı
İyiliği yaşasın diye ailesi organlarını bağışladıSivas'ta beyin damarının tıkanması sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Suşehri Merkez Müdürü İlhami Güler'in(57) karaciğeri, nakil bekleyen bir hastaya umut oldu.
İyiliği yaşasın diye ailesi organlarını bağışladı
Sivas'ta beyin damarının tıkanması sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Suşehri Merkez Müdürü İlhami Güler'in(57) karaciğeri, nakil bekleyen bir hastaya umut oldu.
Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaşayan evli 3 çocuk babası SGK Suşehri Merkez Müdürü İlhami Güler, bir hafta önce beyin damarının tıkanması sonucu Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Durumunun ağırlaşması üzerine hastanenin yoğun bakım ünitesine alınan Güler'in, dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ailesi organlarını bağışlamaya karar verdi. Yapılan tetkiklerde karaciğerinin organ nakline uygun olduğu belirlendi. Türkiye Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezinin yönlendirmesiyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden gelen Doktor Öğretim Üyesi Nurhak Aksungur'un yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından Güler'in karaciğeri alınarak Erzurum'a götürüldü.
'SEVİNCE ORTAK OLMAK İSTEDİK'
İlhami Güler'in oğlu Muhammet Güler, organ bağışına dikkat çekerek Babamın dün öğlen itibariyle beyin ölümü gerçekleşti. Biz de organlarını bağışlamak istedik. Biz burada üzülürken başka bir ailenin sevinci olmak istedik. İnşallah bu durumda olan insanlar zor durumda olan hastalara yardımcı olurlar dedi. Binlerce hastanın organ bağışı beklediğini ve zor durumda olduğunu ifade eden Güler, kendisinin de 2011 yılında organlarını bağışladığını söyledi.
İlhami Güler'in eşi Asiye Güler ise kocasının, merhametli, iyiliksever bir insan olduğunu dile getirerek, Bu iyiliğinin devam etmesini, yaşamasını istedim ve o yüzden hayrına vesile olsun dedim. İnşallah iyi insanlara örnek olur diye konuştu.
İlhami Güler'in cenazesinin memleketi Erzincan'da toprağa verileceği öğrenildi.