Türkiye'nin balık ihracatı rekor kırdı
Fikret Balıkçılık'ın sahibi Fikret İmal, Türkiye'nin avcılık ve yetiştiricilik yöntemleriyle elde ettiği balıkların ihracatında son yıllarda rekor kırıldığını açıkladı. İmal, palamut avcılığının verimli geçtiği 2022-2023 balıkçılık sezonunda hamsi, istavrit ve lüferin sıralamayı takip ettiğini belirtti. Üretim açısından ise çipura, levrek ve alabalığın listenin başına yerleştiğini söyledi. İhracatın üçte ikisinin Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığını ifade eden İmal, Fikret Balıkçılık olarak Türkiye'nin balık tedariğinin yüzde 90'ını karşıladıklarını ve deniz mahsullerini yurt dışına taşıyacaklarını vurguladı. İmal, Dubai ve Kuveyt'te şube açacaklarını ve ülkemizin deniz mahsullerini dünyaya duyuracaklarını belirtti.
"ZENGİN DENİZ MAHSÜLLERİMİZİ YURT DIŞINA TAŞIYACAĞIZ"
Kendilerine özel balık usulleriyle daha kaliteli hizmet sunmak için çalıştıklarını söyleyen İmal, "2023'ün ilk yarısında büyük bir ivme yakaladık. Bunu Bursa'daki şubemizin ardından, yeni bölgelere açılarak daha da yükselteceğiz. İstanbul Fişekhane'deki yeni lokasyonumuzun hazırlıkları sürerken, yurt dışındaki faaliyetlerimizi de emin adımlarla yürütüyoruz. 20 ülkeden şube talebi gelmesine rağmen, kontrollü adım atmak için şubeleşmeye yurt dışında Dubai ve Kuveyt ile başlıyoruz. Böylece ülkemizin her bakımdan zengin deniz mahsullerindeki başarısını, coğrafi sınırlarımızı aşarak dünyaya duyuracağız" diye konuştu.
"DUBAİ VE KUVEYT'TE DE ŞUBE AÇACAĞIZ"
Fikret İmal, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
"Bir balık arabası ile başladığımız serüvende yaklaşık 40 yılı geride bıraktık. Kurulduğumuz günden bu yana kendimize özel balık usulleriyle müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunmak için çalışıyoruz. Bugün, Türkiye'nin dört bir yanına ve Avrupa ülkelerine balık gönderebiliyoruz. Şube açmak için kontrollü bir şekilde ilerlediğimiz ülkelerin yanı sıra, diğer franchise taleplerini de değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda Katar'da da şube açmayı planlıyoruz. Türkiye'nin en saygın market zincirleri, otel ve restoranlarına deniz mahsullerini yıllardır güvenle sunan Fikret Balıkçılık olarak faaliyet alanımızı genişleterek ülkemizin deniz ticaretine daha fazla katkıda bulunacağız."