Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" Programı

Son Güncelleme:

Niğde'de, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında ortaöğretim öğrencilerine 200 bisiklet dağıtıldı.

Niğde'de, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen  "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında ortaöğretim öğrencilerine 200 bisiklet dağıtıldı.


Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın en kötü hastalıklarından birinin obezite olduğunu düşündüğünü söyledi.


Kiloya bağlı hastalıkların son yıllarda artış gösterdiğini belirten Uçgun, "Sağlıklı bir nesil için herkesin bisiklete binmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediyemiz de bisikletlilere uygun şekilde cadde dizayn edebilirse bisiklet sporu daha da yaygınlaşacaktır" dedi.


Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu ise Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında öğrencilerin fiziksel aktivite düzeyinin artırılmasını sağlamak amacıyla bisiklet dağıttıklarını kaydetti.


Ertan, 5-6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve bisiklet modülü dersi okuyan okullara bisiklet dağıtımının yapıldığını belirterek, "Mayıs ve haziran aylarında 200 adet dağıtmıştık, ocak ayı itibarıyla da yine 200 bisikletimizi dağıtıyoruz. Toplam 65 okulda 5 bin 723 öğrencimiz bisikletlerden faydalanabilecek" diye konuştu.


Vali Yardımcısı Uçgun ve bisikletini alan öğrenciler, bahçede tur attı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise çocukluğunda hiç bisiklet kullanmadığını belirterek, başına kask takıp bisikletin üzerinde poz verdi.


Bisiklet dağıtımında öğrencilerin yanı sıra okul müdürlerinin bisiklete binme heyecanı ilginç görüntü oluşturdu.

Kaynak: AA