Ülkenin Volkan'a İhtiyacı Var"

Son Güncelleme:

Röportajın çarşamba günü yayınlanan ilk bölümü sizler tarafından büyük ilgi gördü.

Röportajın çarşamba günü yayınlanan ilk bölümü sizler tarafından büyük ilgi gördü. İkinci bölümde de Çakar, sözünü sakınmadı ve gündemdeki konularla ilgili ses getirecek açıklamalarda bulundu.


İşte Ahmet Çakar röportajının ikinci kısmı:


Türkiye'de başı sıkışan Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'e başvuruyor. Bu daha ne kadar devam eder?

Futbolun tabiatında var. Kimse risk almıyor. Bu isimlerin lobileri çok güçlü ve kariyerleri de ortada. Bunlar arsında dönüyor. Anadolu takımlarında da Yılmaz Vural, Hikmet Karaman gibi isimler dönüyor. Bu işler böyle.


"AZİZ YILDIRIM ÖLENE KADAR BAŞKANLIĞA DEVAM EDER"


Fenerbahçe'nin Vitor Pereira yönetiminde oynadığı futbolu beğeniyor musunuz?

Son haftalarda evet. Fenerbahçe şu anda Avrupa'da başarılı Türkiye'de başarılı. İlk 8-10 hafta oyununda sıkıntı vardı. Ama sonraki haftalarda özellikle takım savunmasını ve oyun organizasyonunu düzelttiler.


Aziz Yıldırım başkanlığı daha ne kadar devam ettirir?

Ölene kadar. Göreceksiniz bakın Allah geçinden versin bir gün Aziz Yıldırım ölecek her canlı gibi. Öldüğü zaman bilin ki Fenerbahçe başkanı da değişecek.


Ersun Yanal da Hamza Hamzaoğlu gibi şampiyonluk yaşadıktan sonra Fenerbahçe'den kovulmuştu. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Ersun Yanal olayında bir kadın işi vardı. Suçlamalar çok ağırdı ve Ersun'dan da bununla ilgili hiçbir açıklama gelmedi. Sevgililerine göre idman ayarlıyormuş, antrenmanlara onları getiriyormuş gibi iddialar vardı. Bunlar hoş olmaz. Fenerbahçe hocası böyle hatalar yapamaz. Ersun Yanal'da bu iddialara cevap gelmedi. Bu iş özel hayat değildir. Sevgilini alıp kampa getiriyorsan bunlar hoş şeyler değildir. Fenerbahçe böyle şeyleri kaldırmaz.


"MİLLİ TAKIMIN VOLKAN DEMİREL'E İHTİYACI VAR"


Milli takımın 2016 Avrupa Şampiyonası'na gitmesi bir başarı mıdır?

Ne başarısı ya. Tabi ki katılmamız lazım. Çek Cumhuriyeti, İzlanda bilmem nenin olduğu yerden 3. olarak gittik. Tabi ki gideceğiz. Bu kadar paralar kazanan futbolcularımız var. Gitmemek hata olurdu. Ne başarısı.


Şampiyonada başarılı olabilir miyiz?

Biz çok tuhaf bir takımız. Bir bakmışsın 0 puan -10 averajla ülkeye dönmüşüz bir bakmışsın gruptan çıkmışız. Hiç belli olmaz.


Volkan Demirel, Milli takıma çağırılmıyor. Sizce çağırılmalı mı?

Eğer ülke menfaatleri söz konusuysa bütün tripler, bütün ego savaşları hepsi göz ardı edilmelidir. Zamanında Kazakistan maçını terk etmesi hatadır. Ama eğer bu milli takımın kalesinin Volkan Demirel'e ihtiyacı varsa hepsini bir kenara bırakıp çağıracaksın. Bu takımın Volkan'a ihtiyacı var. Volkan 1. kaleci olmalı.


Yılmaz Vural'ın Gençlerbirliği'nin başına geçip bir hafta içinde İlhan Cavcav tarafından kovulması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk Hukuk Sistemi 65 yaşını geçmiş bir adam ev satarken noterden psikiyatrik muayene kağıdı ister. Bu kadar. Yeterlidir sanıyorum.


"BİZİMKİ ASLA BİR FUTBOL PROGRAMI DEĞİL"


Beyaz Futbol programının bu kadar başarılı olup kadın-erkek her yaştan insana hitap etmesinin nedeni ne?

Oradaki 5 adam güzel bir uyum yakaladı. Bizim ki asla bir futbol programı değil. Futbolla makarayı, futbolla stand-up'ı birleştiren bir program. Biz zaten futbol programı olduğumuzu iddia etmiyoruz. Biz eğlence programıyız. Bir gün spor konuşulur bir gün makara yapılır. Zaten bizi biz yapan budur. Ekip arkadaşlarımdan da çok menunum.


Programda futbolculardan, yöneticilerden veya başka birinden şunları konuşmayın, şunları söyleyin gibi mesajlar alıyor musunuz?

Baksınlar dalgalarına. Kim diyecek, bize mesaj falan... Kim karışıyor. Öyle bir şey yok.


"İLKER YASİN, SEVİMSİZ, MESLEĞİNE İHANET ETMİŞ BİR ADAMDIR"


Spor medyasında birlikte program yapmak istediğiniz başka biri var mı?

İsim vermem ama 2-3 adam dışında herkesle program yaparım. Ama en iyi ekip bunlar.


Daha önce birlikte program yaptığınız kişiler arasıda "ya bununla keşke aynı ekrana çıkmasaydım" dediğiniz bir isim var mı?

İlker Yasin. Sevimsiz mesleğine ihanet etmiş bir adamdır. Niye sevimsiz olduğunu da açıklayayım; Ersun Yanal, Türk Milli Takımı'nın hocası olduğunda ilk icraatı olarak Hakan Şükür'ü milli takımdan kovdu. Hakan da Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'ye karşı 5-1 kazandıkları maçta 3 gol attı. Maç sonrası yayını İlker Yasin yönetiyor. Benle Ersun da yorumcuyuz. Herkes, Ersun'a "Bak senin Milli Takıma almadığın adam bugün 3 gol attı. Takımı Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 5-1 yendi" sorusunu sormamı bekler. İlker bana kepazelik yaparak bu soruyu sordurtmadı. Yanlış yaptı. Ben direnince beni 10 kişi birden yaka paça dışarı attılar. Şu anda kayıtta olmasak İlker ile ilgili çok daha ağır şeyler söyleyeceğim. Hayatlarına eyyam işlemiş. Aman Ersun'u karşıma almayayım. Basın mensubu aman dedi mi yanar. Kimdir Ersun Yanal? Eti nedir budu nedir? Hele ki o zaman için. Şimdi Fenerbahçe'yi şampiyon yapmış apoleti var. Evet Türkiye Milli Takımı hocasıydı lafım yok. Ama ben adama küfür etmeyeceğim ki. İnsan gibi bir soru soracağım. Orada milli takımdan kovduğun adam bugün 3 gol attı sorusunu bana sordurtmuyorsan sen gazeteci falan değilsin. Mesleğine ihanet etmiş bir adam durumundasın.


"ARDA TURAN İLE İLGİLİ ATTIĞIM TWEET'İN ARKASINDAYIM"


Spor medyasında takip ettiğiniz bir yazar veya yorumcu var mı?

Hiç kimseyi takip etmem. Genel olarak okurum ama özel olarak takip ettiğim biri yok.


Twitter'da yazdığınız yazılar çok konuşuluyor. Hesabınızı kendiniz mi kullanıyorsunuz?

Kendi hür irademle kullanıyorum. Hepsini ben yazdım şimdiye kadar. Ne yazdıysam da arkasındayım.


Gerek Twitter'da gerekse programlarda bazen çok iddialı sözler söylüyorsunuz. Ama bazı iddialarınız tutmuyor. Bu sözlerinizin arkasında mısınız?

Her türlü iddiam tutsa benim burada işim ne? Ben şuanda adalarda, teknelerde Ünal Aysal gibi yaşıyor olurdum. Arda Turan ile ilgili attığım tweet'in arkasındayım. Arda beni g.t etti. Biz bu röportajı yaparken de Barcelona'da oynamaya başladı.


Arda'nın Barcelona'ya transferini duyduğunuzda ilk olarak ne düşündünüz? Daha önce söylediğiniz sözler aklınıza geldi mi?

Kanal yönetimiyle otelde yemek yiyordum. Trol olmasın diye transfer teyidini aldım. Hemen arkasından da malum tweeti attım.


Futbol dışında takip ettiğiniz bir spor var mı?

Her türlü sporu takip ediyorum. Basketbolu severim. NBA'yi geç saatte olduğu için takip edemiyorum. Ama Euroleague'i severek izlerim.


Çok fazla kilo alıp veriyorsunuz. Ekranda sizi bir ay görmeyen biri bir ay sonra gördüğünde Ahmet Çakar çok kilo almış ya da vermiş diyebiliyor. İsteyerek mi yapıyorsunuz bunu?

İnişlerimle çıkışlarımla manyaklıklarımla ben böyle biriyim. Eğer bir hastalık yoksa kilo isteyerek alınır isteyerek verilir. Ben tuhaf bir adamım.


Kilo vermek için özel bir yönteminiz var mı?

Dünyada herkesin bildiği bir yöntemim var. Bol hareket az yemek.


"NAMUSLU YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUM"


Hayattaki felsefeniz ne? Ne için yaşarsınız?

Önce iyi bir insan olmaya çalışıyorum. Namuslu yaşamaya çalışıyorum. Çocuklarıma iyi bir gelecek hazırlamaya çalışıyorum ki büyük oranda yapabildim. Bir tek hayırlı bir evlilikleri kaldı. Yaşım 53 daha ne kadar yaşarım bilmiyorum. Sağlıklı yaşamaya gayret ediyorum.


Sizi hayatta mutlu eden ve üzen şeyler neler?

Çok şey mutlu eder hiçbir şeyde üzmez.


Yemekle aranız iyi mi? En sevdiğiniz ve en sevmediğiniz yemekler neler?

Yayla çorbası ve karnıyarık hariç her türlü yemeği severim. Patlıcanı pek sevmem.


Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

Şu sıralar spor yapıyorum. Kitap okurum. Televizyon seyrederim. Çok fazla evden çıkmayı sevmem.


İnsanlar sizi sokakta, restoranlarda veya trafikte gördüklerinde nasıl davranıyorlar?

Herkes çok iyi davranıyor. Şimdiye kadar hiç küfür eden posta koyan görmedim. Ben insanlardan hep güzellik gördüm.


"PELE HOKKABAZDIR"


Messi mi Ronaldo mu?

Tartışmam tabi ki Messi.


Maradona mı Pele mi?

Pele kim ya. Pele hokkabazdır. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu Maradona'dır. İkincisi de Messi'dir. Messi, Maradona'yı geçebilmek için Arjantin'le Dünya Şampiyonu olmalı.


Alex mi Hagi mi?

Hagi tabi ki.


Maçını yönettiğiniz en iyi futbolcu kim?

Maradona


Süper Lig'de beğendiğiniz takım, futbolcu ve teknik direktörler kimler?

Kasımpaşa'yı beğeniyorum. Garip bir takım. Çok kompakt oynuyorlar. Türkiye'de çok önemli oyuncular var ama mesela Eren Derdiyok, sokağa çıksa bir çok kişi tanımaz. Ama Eren çok iyi oyuncu. Teknik direktörlerden de Hikmet Karaman'ı beğeniyorum.

Kaynak: Sporcope.com