Yiğit Bulut: Bu İş Nereye Gidecekse Gitsin

Son Güncelleme:

Bulut, doların Erdoğan konuştuğu için yükseldiği iddialarına "Cumhurbaşkanı susarsa Türkiye rahatlar diyorlar. Hayır rahatlamasın. Bu iş nereye gidecekse gitsin" dedi.

TRT Haber'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, doların yükselişine ilişkin ekonomi çevrelerinde ve medyada yapıldığını iddia ettiği spekülasyonları değerlendirdi.

"BU İŞ NEREYE GİDECEKSE GİTSİN"

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Yiğit Bulut, "Erdoğan sussun, dolar yükselmez" diyenlere karşı da "Bakın, Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği sadece bir faiz, sadece bir kur politikası değildir. Bu bir paradigma tanımlamasıdır. Cumhurbaşkanı susarsa Türkiye rahatlar diyorlar. Hayır rahatlamasın. Bu iş nereye gidecekse gitsin. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği bir paradigma tanımlamasıdır. 28 milyon dolarla kuru 2.53'e getirdiniz diye devletin paradigma tanımlaması değişmez. Yarın Merkez Bankası 1 milyar dolar satarsa, yaptığınız spekülasyonun altında kalırsınız" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kaynak: Haberler.Com