Zorunlu Eğitimin 12 Yıla Çıkarılması Teklifi
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Dünya Bankasının, 8 yıllık eğitim modelini dünyaya örnek gösterdiğini öne sürdü.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Dünya Bankasının, 8 yıllık eğitim modelini dünyaya örnek gösterdiğini öne sürdü.
Akar, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülen "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin Türkiye gündemine "bomba etkisi" yaratacak şekilde düştüğünü savundu.
Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunda ne sakınca var-... Milletvekilleri yasa teklifi verebilir, kanun teklifi hazırlayabilir, meclise sunabilir. Bunları biz yapıyoruz ama biz muhalefet milletvekilleriyiz. Bizim Milli Eğitim Bakanlığı gibi bir organımız ya da Milli Eğitim Şurasını toplama gibi bir şansımız yok. Bunu Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlığın da içinde olduğu bir milletvekili grubu vermeliydi ya da Bakanlar Kurulu kararıyla gelmeliydi. Bu yasanın geliş şekli uygun değil.
Dünya Bankası, 8 yıllık eğitim modelini dünyaya örnek göstermeye başladı. 192 ülke arasında 4+4+4 sistemi yalnızca 7 ülkede uygulanıyor. Önümüze koydukları bu modelden Almanya vazgeçmek üzere, tartışıyorlar. Bizim bu sisteme bir önerimiz olmadığını söylüyorlar. CHP seçime girmeden önce, "Eğitimde Yaşamboyu Öğrenme" diye bir kitapçık bastırdı. Eğer CHP iktidara gelirse eğitimle ilgili neler yapacağını söyledi. Ama AK Parti'nin seçim bildirgelerinde eğitimle ilgili bir söylemi yok."
-CHP Kandıra İlçe Başkanlığının kundaklandığı iddiası-
CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan Kandıra'da Aydınlık Mahallesi 23 Nisan Caddesi'ndeki ilçe başkanlığında dün gece kundaklama girişiminde bulunulduğunu ileri sürdü.
- KOCAELİ