YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Türkiye-Libya deniz yetki anlaşmasına dair sözlerini reddetti. Özel, iki ülkenin egemen olduğunu belirterek Türkiye'nin hak ve menfaatlerini her platformda savunacaklarını açıkladı.
Gazze Filoları Davası'nın ilk duruşması 23 Ekim'de İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Aralarında Netanyahu, Ben-Gvir ve Katz'ın bulunduğu 35 sanık hakkında yakalama kararı var; İtalyan savcılar soruşturmayı Katz, Zamir ve 11 yetkiliye genişletti.
Hollanda'nın Rotterdam kentinde yapılan DTB 2026 Genel Kurulu'nda Rotterdam Bildirgesi oy birliğiyle kabul edildi. TTB'den Dr. Ayşe Gültekingil, 39. madde kaynaklı yasal boşluk nedeniyle onur kurullarının yetkisini kullanamadığını belirterek DTB'ye müdahale çağrısı yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda fon krizine ilişkin siyasetçilerle bürokratların iş birliği yaptığı düzeni eleştirdi. Kılıçdaroğlu, 'Bu düzende çark çalışmaz, çalışmıyor da zaten' diyerek olayın bütün ayrıntılarıyla açığa çıkmasını istedi.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 2027 yılı bütçe teklifine ilişkin, "Bu bütçeden 87 milyona asla refah çıkmaz. AK Parti'nin kara düzenini sürdürmek için yapılan bir devam bütçesidir bu. 2026 yılı kötüydü, maalesef söylemeliyim 2027 yılı çok daha kötü olacak. Bu iktidar gitmeden her günümüz bir öncekinden daha kötü olacak. Bu iktidar gitmeden hiç kimsenin yüzü gülmeyecek, kimse rahata ermeyecek" dedi.
Yaklaşık 456 bin yatırımcıyı etkileyen fon krizi sürerken Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) üst düzey ayrılık yaşandı. SPK Başkanı Mahmut Sütçü, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. 9 Mayıs 2026'da SPK Başkanlığına atanan Sütçü, yaklaşık 5 aydır görevde bulunuyordu.
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da hükümet karşıtı protestolar altıncı gününe girerken, sokaklardaki tansiyon giderek tırmanıyor. Göstericilerin bakanlık binalarını hedef aldığı ve çatışmaların yaşandığı kentte, Başbakan Edi Rama’dan gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi. İktidar partisinin genel merkezinin taşlandığı, Altyapı Bakanlığı’nda ise molotofkokteylleri nedeniyle yangın çıktığı olayların ardından Rama, Başbakanlık binasının patlayıcı yüklü bir dronla hedef alındığını açıkladı.
Rusya-KİK zirvesinde Lavrov, Körfez'de kolektif güvenliğe dair güncellenmiş yaklaşım önerdi; Orta Doğu'da yeniden geniş çaplı savaşa sürüklenmeyi önleme çabalarına destek verdi. KİK Genel Sekreteri Budeyvi ise Rusya'dan İran'ın saldırılarını durdurması için etkin rol istedi.
BBC Verify, İsrail ordusunun ölüm ve yaralanma iddialarına ilişkin 300 soruşturmadan 254'ünün sonucunu açıklamadığını tespit etti. Olaylar 7 Ekim 2023-19 Ağustos 2026 arasında Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve İsrail'de yaşandı; 200'den fazla olayda en az bir kişinin öldüğü bildirildi.
YENİ Parti Ankara İl Başkanlığı ön seçiminde 5 aday partililere seslendi. İki gün sürecek ön seçimin bugünkü bölümünde adaylar konuşma yaptı; parti üyeleri yarın 5 aday arasından il başkanını seçecek.
İBB davasında Ekrem İmamoğlu’nun çapraz sorgusunda elden para iddialarından villa devrine kadar birçok başlık gündeme geldi. Hakkındaki iddiaları reddeden İmamoğlu, 35 yıllık ticaret hayatını savunurken “Ben namusumla ticaret yaptım” dedi. Aziz İhsan Aktaş’la tanışıp tanışmadığı sorusuna verdiği “Allah korusun” yanıtı da duruşmanın dikkat çeken anlarından biri oldu.
Sağlık ve Adalet Bakanlıkları işbirliğindeki 1. Tıp ve Adalet Sempozyumu Sarıyer'de başladı. Yargıtay Başkanı Kerkez, malpraktis dosyalarındaki artışın hekimleri defansif tıbba yönlendirdiğini, yargılanma tehdidinin hekimliği zorlaştırdığını söyledi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Tıp ve Adalet Sempozyumu'nda sağlık çalışanlarının hukuki güvencelerinin korunacağını, sağlıkta şiddetin kırmızı çizgi olduğunu ve hasta haklarıyla mesleki güvencelerin birlikte gözetileceğini söyledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "yağmur projesi" açıklamasına ilişkin, "Diler ve umarım ki bu yağmur projesi de bir felaket planının parçası olmasın" dedi. Dervişoğlu, Zafer Partisi ve Anahtar Parti ile birleşme tartışmalarına ise "Herkesi İYİ Parti'nin çatısı altında buluşmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
İBB Davası'nın 100. gününde savunmasına üçüncü gün devam eden Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'u eleştirerek 'Hevesleri kursaklarında kalacak' dedi. İmamoğlu, Melen Barajı'nda 1 milyar dolarlık kamu zararı olduğunu savunurken duruşma sürüyor.
YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP YDK'da 48 kişinin ihraç edilmesine ilişkin "Hukukun kırıntısı kaldıysa Yargıtay'ın hem tedbiri kaldırması hem de bu saçma sapan gayrimeşru kararı yok sayması gerekir. Neyi bekliyor bilmiyoruz. Bir an evvel Yargıtay kararını vermelidir. ve o karar da mutlaka bu butlan kararının yok sayılması olmalıdır. Dolayısıyla bütün bu ihraçlar, bütün bu yapılanlar kendiliğinden yok hükmünde olacaktır" dedi.
İBB Davası’nın 100. gün duruşması Marmara Kapalı Cezaevi yerleşkesinde sürüyor. Davanın tutuklu sanıklarından görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, savunmasının üçüncü gününde 2009-2019 döneminde İstanbul’da yapılan imar planı değişikliklerine ilişkin iddialarda bulundu. İmamoğlu, hakkındaki iddianameyi ve dosyadaki bilirkişi raporlarını da eleştirerek duruşma kayıtlarının yayımlanmasını istedi.
İBB Davası'nda savunma yapan Ekrem İmamoğlu, 2009-2019 arasındaki imar değişiklikleriyle 130 projede 85 milyar dolarlık kamu zararı oluştuğunu, bunun bir 'rant ve yağma organizasyonu' olduğunu söyledi. Kendi döneminde imar artışı yapılmadığını belirtti.
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un "2028 seçimlerinin Mart ya da Nisan’da olabileceği artık büyük ölçüde netleşmiş durumda" sözlerine tepki gösterdi. Seçimlerin öne alınması için Meclis’te 360 oy gerektiğini hatırlatan Özel, partisinin bu sürecin içinde olmayacağını söyledi. “Mehmet Uçum bu rakama kimle ulaşıyormuş?” diyen Özel, Uçum’un DEM Parti ya da “butlan CHP’si” ile gizli bir anlaşmadan haberdar olup olmadığını açıklaması gerektiğini savundu.