AB'den Suriye'ye Ek Yaptırım - Son Dakika
Son Dakika Logo

AB'den Suriye'ye Ek Yaptırım

AB\'den Suriye\'ye Ek Yaptırım
27.02.2012 21:31

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton "Esad'ın liderliği meşruluğunu yitirmiştir" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton "Esad'ın liderliği meşruluğunu yitirmiştir" dedi.

Brüksel'de Suriye'ye uygulanacak yeni yaptırımları görüşmek üzere bir araya gelen AB Dışişleri Bakanları, Suriye'ye uygulanan mevcut yaptırımların ağırlaştırılması konusunda anlaşmaya varırken toplantı sonrası basın açıklamasında bulunan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 37'si tüzel, 108'i özel kişinin yaptırım listesine eklediğini belirtti. Ashton ayrıca Suriye Merkez Bankası'nın da AB içerisindeki tüm varlıklarının dondurulacağını açıkladı.

Suriye'de meydana gelen şiddet olaylarının dehşet verici olduğunu nitelendiren Ashton, Dışişleri Bakanlarının da sonuç bildirgesinde Esad rejimini en sert şekilde kınadıklarını hatırlattı. Hali hazırda Birleşmiş Milletler (BM) kararnamesi yokken henüz herhangi bir askeri yaptırımdan söz edilemeyeceğini de aktaran Ashton, Kofi Annan'ın özel temsilci olarak atanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Özel temsilci Kofi Annan'a Suriye'de şiddet olaylarına sağlamak ve insani yardım koridoru oluşturabilmek için başarılar dileyen Ashton, "İçerisinde bulunduğumuz süreçte şimdilik en önemli madde şiddeti durdurabilmek. Önceliğimiz budur. Esad'ın liderliği meşruluğunu yitirmiştir. Kendi insanlarını katlederek meşru liderliğini sürdüremez. Muhaliflerle ve Suriye'yi etkileyebilecek ülkelerle ne kadar çok temasta olabilirsek o kadar iyi. Şimdilik askeri eylemi konuşamıyoruz çünkü ortada bir BM kararı bile

maalesef yok" açıklamasında bulundu. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AB'den Suriye'ye Ek Yaptırım - Son Dakika


Advertisement