ABD'de Lale Özgörkey Onuruna Tören - Son Dakika
Dünya

ABD'de Lale Özgörkey Onuruna Tören

ABD\'de Lale Özgörkey Onuruna Tören

Georgia Eyaleti'nin en eski üniversitesindeki Lupton Çan Kulesi, artık 'Lale Özgörkey Çan Kulesi' olarak anılacak.

09.04.2013 11:28  Güncelleme: 14:21

ABD'nin Georgia Eyaleti'nin başkenti Atlanta'da Özgörkey ailesini ve Türkiye'yi onurlandıracak törenle, kentin en köklü eğitim kuruluşlarından Oglethorpe Üniversitesi'nin rektörlük binasında bulunan Çan Kulesi'ne, 'Lale Özgörkey Çan Kulesi' adı verildi.

Georgia Eyaleti'nin en eski üniversitesi olan ve köklü geleneklerine ev sahipliği yapan Lupton Çan Kulesi, artık 'Lale Özgörkey Çan Kulesi' olarak anılacak. Dünyaca ünlü içecek markası Coca-Cola'nın Türkiye şişeleme sorumluluğunu üstlenen Özgörkey ailesi, uluslararası ticaret ve 'Aldığına geri ver' anlayışıyla yürüttüğü politikanın bir örneğini de ABD'nin Atlanta kentinde gerçekleştirdi.

Atlanta'nın en eski eğitim kurumlarında biri olan ve Oglethorpe Üniversitesi mezunları Cemal Özgörkey, Armağan Özgörkey kardeşlerin yanı sıra, Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, eşi Defne Kent, Oglethorpe Üniversitesi Başkanı Dr. Lawrence Schall, Georgia Valisi Nathan Deal ve Brezilyalı tarım devi Cutrale'nin sahibi Jose Luis Cutrale'nin de aralarında bulunduğu seçkin konuklar katıldı. Oglethorpe Üniversitesi'nin Georgia Eyaleti'nin tarihini yansıtan 180 yıllık üniversite olduğuna değinen Cemal Özgörkey, kendisi ve kardeşi Armağan Özgörkey'in aynı okuldan olduğunu belirtti.

Mezun oldukları okulla ilişkilerini kesmediğine değinen Cemal Özgörkey, öğrenci, eski mezun ve okul tarihinde Amerikalı olmaksızın ilk yönetim kurulunda bulunan kişi olduğuna değindi. Kendilerine eğitim veren kurumlara hizmetlerde bulunarak geri vermeyi ideal olarak benimsediklerini belirten Cemal Özgörkey, kardeşi ve kendisinin mezun olduğu üniversiteye hizmetlerine karşılık olarak, üniversite yönetim kurulunun ve eyalet yönetiminin, rektörlük binasının içinde olan Çan Kulesi'ne merhum anneleri Lale Özgörkey'in adını vermeyi kararlaştırdığını anlattı. Bunun aile, hem de Türkiye adına gurur verici ve güzel bir örnek olduğuna değinen Cemal Özgörkey, şöyle dedi:

"Biz aile olarak aynı şeyleri Türkiye'de de yapıyoruz. Galatasaray Lisesi mezunuyum, Galatasaray'a da elimizden geldiğince katkılarda bulunmaya çalıştık, bundan sonra da bulunacağız. Bütün bunların hem Amerikalılar, hem Türkler için bir teşvik unsuru olmasını diliyorum."

Cemal Özgörkey, ABD'nin Georgia Eyaleti'nde 180 yıllık geçmişi olan Oglethorpe Üniversitesi'nde, gelecek yüzyıllarda da anneleri Lale Özgörkey'in adının yaşamasını dilediğini söyledi. Armağan Özgörkey de yaptığı açıklamada, anneleri Lale Özgörkey'in, abisi ve kendisinin mezun olduğu okulun en önemli simgelerinden olan bir kuruma adının verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını belirtti. "Bu bizler için hakikaten çok onurlu, güzel bir duygu diye" konuşan Armağan Özgörkey, annesi adına düzenlenen törenin kendisini son derece duygusallaştırdığını belirtti.

Törene katılan Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, Özgörkey ailesinin Oglethorpe Üniversitesi'ne yaptıkları katkılar sonucunda üniversitenin Çan Kulesi'ne, annelerinin adını sonsuza dek verdiklerini anlattı. Törende Oglethorpe Üniversitesi Başkanı Dr. Lawrence Schall ve Georgia Eyalet Valisi Nathan Deal da yaptıkları konuşmalarda Özgörkey ailesine, hem üniversiteye hem de eyalete olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

(DHA - Nafiz ALBAYRAK)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya ABD'de Lale Özgörkey Onuruna Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement