ABD'den 'Bahoz Erdal' Yanıtı - Son Dakika
Dünya

ABD'den 'Bahoz Erdal' Yanıtı

ABD\'den \'Bahoz Erdal\' Yanıtı

Kirby, günlük basın toplantısında bir gazetecinin, "Hafta sonunda PKK liderlerinden birinin, Suriye'nin kuzeyinde öldürüldüğüne dair haberler vardı.

12.07.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kirby, günlük basın toplantısında bir gazetecinin, "Hafta sonunda PKK liderlerinden birinin, Suriye'nin kuzeyinde öldürüldüğüne dair haberler vardı. Bu konuda teyit aldınız mı? PKK liderinin adı Bahoz Erdal" şeklindeki sorusuna, "Hayır almadım (I do not)" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya'daki NATO zirvesinden dönerken, Anadolu Ajansı'nın öldürüldüğüne ilişkin haber geçtiği Bahoz Erdal ile ilgili "Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demişti.

Erdoğan, "PKK'nın elebaşlarından Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiası var. Size ulaşan daha fazla bir bilgi var mı?" sorusuna, "Bize ulaşan bilgiler de bu yönde. Suriye tarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demişti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise dün yaptığı açıklamada, "Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair haber kanalları ve istihbarat kanallarından gelen bilgiler var ancak bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Biz resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapabiliriz. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir" ifadesini kulllanmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya ABD'den 'Bahoz Erdal' Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement