ABD Dışişleri Bakanlığı: Putin'in Kırım Ziyareti Provokatif - Son Dakika
Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı: Putin'in Kırım Ziyareti Provokatif

ABD Dışişleri Bakanlığı: Putin\'in Kırım Ziyareti Provokatif

ABD, Putin'in, Zafer Günü sebebiyle Kırım'a gerçekleştirdiği ziyaretinin "gereksiz ve provokatif" olduğunu ifade etti.

09.05.2014 22:31  Güncelleme: 23:34

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Zafer Günü sebebiyle Kırım'a ziyaretini "Gereksiz ve provokatif" olduğunu ifade etti.

"GEREKSİZ VE PROVOKATİF"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün gerçekleştirdiği Kırım ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kırım'ın Ukrayna'ya ait olduğunu söyleyen Psaki, "Putin'in bu ziyaretinin gereksiz ve provokatif olduğu görüşündeyiz" dedi. Psaki, bu bağlamda Rusya'nın yasa dışı adımlarını da kesinlikle tanımadıklarını dile getirdi.

"İŞGALİ BIRAKIN" ÇAĞRISI

Bu sabah Ukrayna'nın güneydoğusunda bulunan Mariupol kentinde Rus yanlısı ayrılıkçıların sebep olduğu ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan şiddet olaylarını da kınadıklarını belirten Psaki, "Silahlanarak, belediye binalarını ele geçirerek ve Ukrayna yasalarını çiğneyerek kamu düzenini tehlikeye atan gruplara, silahlarını bırakmaları ve ele geçirdikleri binalardan çıkmaları çağrısında bulunmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD Dışişleri Bakanlığı: Putin'in Kırım Ziyareti Provokatif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement