AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu Pekin'de - Son Dakika
Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu Pekin'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu Pekin\'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Pekin'de, Çin Komünist Partisi Politbüro Üyesi Zhou Yongkang ile bir araya geldi.

26.04.2012 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Pekin'de, Çin Komünist Partisi Politbüro Üyesi Zhou Yongkang ile bir araya geldi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Uluslararası Departmanı'nın açıklamasına göre, Zhou Yongkang, görüşmede Aksu'nun Türkiye ve Çin arasındaki bağı güçlendirmek için yaptığı temasları takdirle karşıladı. Aksu ile daha önce üç kez görüştüklerini hatırlatan Zhou, bu görüşmeler sonrasında birçok alandaki ortaklıklarda başarılar kaydedildiğine dikkat çekti. Türkiye'nin "Tek Çin" politikasını savunmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Zhou, Çin'in Türkiye'yle ikili ilişkilerini geliştirmeye çalışacağını

belirtti.

Görüşmede Uygur Türklerinin yaşadığı Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki sorunların da konuşulduğu belirtildi. Zhou Yongkang, Şincan'ın kalkınmasına büyük önem verdiğini ifade ettiği Çin hükümetinin, bölgenin sosyal ve ekonomik açılardan gelişmesinde büyük başarılar elde ettiğinin altını çizdiği kaydedildi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Uluslararası Departmanı'nın davetlisi olarak Çin'de bulunan Abdülkadir Aksu ise, Çin'in barışçı kalkınma yolundan ve Şincan ekonomisinin kalkınması için gösterdiği çabalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aksu, altyapı inşası, finans ve anti-terörizm gibi konularda Çin'le ortaklığı geliştirmeyi umduklarını sözlerine ekledi. - PEKİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu Pekin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement