Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Filistin Konulu İslam İşbirliği Teşkilatı toplantılarına katılmak Üzere 11 Haziran'da Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Davutoğlu'nun, 12. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde alınan karar çerçevesinde 11 Haziran tarihinde Bakü'de düzenlenecek "Kudüs Şehri'nin Kalkınmasına Yönelik Stratejik Plana Mali Kaynak Sağlanması Konulu Bağışçılar Konferansı" ile "Filistin Ekonomisi'nin Desteklenmesi için İslami Finansal Güvenlik Ağı Kurulması" konulu toplantılara katılmak üzere Azerbaycan'ı ziyaret edeceği belirtildi.
Sözkonusu toplantıların, Kudüs'ün çok dinli ve çok kültürlü yapısının korunması ve Filistin ekonomisine katkı sağlanması bağlamında İslam ülkelerinin güçlü desteklerini yinelemelerine vesile oluşturacağı belirtilerek şöyle devam edildi:
"Ülkemiz, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulması yönünde gösterilen çabaların ve Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarının en güçlü destekçisi olmaya devam edecektir." - Ankara
Son Dakika › Dünya › Bakan Davutoğlu, Kudüs Konferansına Katılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?